ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΟ Νο2 ΚΑΙ ΟΙ «ΚΑΛΟ»ΓΕΡΟΙ

Posted by lykofron στο 16/04/2009

cf80cebfcebbceb9cf84ceb9cebacebfceaf-cebfcf81ceb8cebfceb4cebfcebeceafceb136

Τα «χρυσόβουλα» είναι ένα εφεύρημα της ορθοδοξίας για να αυξήσει την ήδη τεράστια ακίνητη περιουσία της, την οποία (περιουσία) η κυβέρνηση Καραμανλή, βαθύτατα θρησκευόμενη, (βλέπε παραπλεύρως εικόνα) την απάλλαξε από την φορολογία και μετακυλύει σιγά σιγά (για να μην προκαλέσει κοινωνικά εξέγερση) εδώ και 5 χρόνια πρόσθετους φόρους στις πλάτες του λαού π.χ. αύξησε το ΦΠΑ από 18% σε 19% αλλά και φόρους στην ακίνητη περιουσία δηλαδή στο κεραμίδι του λαού. Τώρα όμως πλησιάζει το τέλος της και αυτό είναι μη αναστρέψημο.

Η δική μου προσωπική εκτίμηση για την σχέση κυβέρνησης και ορθοδοξίας είναι ότι η διοίκηση της εκκλησίας κατευθύνει την κυβέρνηση δηλαδή είναι μία υπερκυβένηση που μέσω της κυβέρνησης ελέγχει τα πάντα. Απόδειξη αυτού είναι μια δεύτερη περίπτωση «χρυσόβουλου»-φιλέτου για μονή του Αγ. Όρους. Το θέμα αυτό έχει προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση στην περιοχή Χαλκιδικής. Οι καλόγηροι αποδεικνύονται για άλλη μια φορά συμφορά για τον λαό γιατί δεν στρατεύονται και τα σύνορα τα φυλάνε τα παιδιά του λαού, αυτού του λαού που τώρα οι καλόγηροι τους πέρνουν την περιουσία.

cebd2cf87cf81cf85cf83cf8cceb2cebfcf85cebbcebf1ceb1

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (Δε 6.4.2009): Με χρυσόβουλο-φιλέτο που ποτέ δεν παρουσιάστηκε και την γνησιότητα του οποίου κανείς δεν εξέτασε και το οποίο πάσχει ιστορικά γιατί αναφέρεται σε τοπωνύμιο, που στην περιοχή δεν υπήρξε κι ούτε υπάρχει, αναγνωρίστηκε κυριότητα της Μονής Κασταμονίτου του Αγίου Όρους σε έκταση 20.000 στρεμμάτων στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής. Με βάση την αναγνώριση αυτή, που επήλθε έμμεσα από το Γ’ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με πρόεδρο τον Βασίλειο Νικόπουλο, η μονή αρχίζει τις διεκδικήσεις από παραλιακές εκτάσεις – φιλέτα, στις οποίες έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις!

Σχετικά με το χρυσόβουλο διευκρινίζονται τα εξής:

α) Το «χρυσόβουλο» εμφανίζεται ως προς το περιεχόμενο του σε χειρόγραφο αντίγραφο ούτε καν φωτοτυπημένο ή φωτογραφικό αντίγραφο και αυτό προκαλεί αμφιβολίες ακόμα και ως προς την ύπαρξή του.

β) Ισχυρίζεται η μονή ότι το χρυσόβούλο, το οποίο ουδέποτε παρουσιάστηκε στην αυθεντική του έκδοση, εκδόθηκε το 1351 και φέρει την υπογραφή του Ιωάννου Παλαιολόγου του Ε’. Σχετικά εγείρονται αμφιβολίες ως προς την ισχύ του, ακόμη κι αν κανείς αποδεχθεί την ύπαρξη του, γιατί ο Ιωάννης Ε’ Παλαιολόγος ουσιαστικά ποτέ δεν βασίλεψε και σε κάθε περίπτωση στον χρόνο που εμφανίζεται να παραχωρεί την έκταση στο μοναστήρι, στον θρόνο ήταν ο Ανδρόνικος Α’ Κατακουζηνός.

γ) Παρουσιάζεται η μονή, με βάση το χειρόγραφο αντίγραφο του χρυσόβουλου, να έχει την κυριότητα της έκτασης στην περιοχή Μυριοφύτου, η οποία πουθενά στη Χαλκιδική δεν απαντάται, παρά μόνον στην Ανατολική Θράκη».

Το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι το “χρυσόβουλο” το δέχθηκε το Γ’ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με πρόεδρο τον κ. Βασίλειο Νικόπουλο και είναι άξιον απορίας πως το δέχθηκε ο ΑΠ παρά τις προαναφερθείσες επιφυλάξεις ως προς την γνησιότητά του και παρά το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται.

 

 

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: