ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

Οι ISP θα καταγράφουν κάθε σας κίνηση στο Internet (BBC)

Posted by lykofron στο 09/05/2009

Οι ISP θα καταγράφουν κάθε σας κίνηση στο Internet (BBC) 06-04-2009
Σύμφωνα με ευρωπαϊκή οδηγία οι εταιρείες παροχής Διαδικτύου (Internet Service Providers) όπως η ΟΤΕΝΕΤ, FORTHNET, TELLAS, ΝΕΤΟΝΕ κ.ά. είναι υποχρεωμένες από σήμερα Δευτέρα 6/4/2009 να κρατάνε αναλυτικά στοιχεία για την παραμικρή κίνηση των συνδρομητών τους. Έτσι από σήμερα καταγράφονται (ή μάλλον θα έπρεπε να καταγράφονται αφού ακόμη δεν εναρμονίστηκε η ελληνική νομοθεσία ή τουλάχιστον δεν μάθαμε αν έγινε χωρίς να το πάρει κανείς είδηση) όλα μας τα κλικ (ποια sites βλέπουμε, πότε τα βλέπουμε, πόση ώρα καθόμαστε σε αυτά κ.λπ.) καθώς και όλα μας τα e-mail (πόσο συνταγματικό είναι αυτό άραγε). Για το τελευταίο, ερμηνευτική εγκύκλιος διευκρινίζει ότι θα κρατάνε στοιχεία μόνο για το πότε στέλνουμε e-mail και σε ποιον και όχι το περιεχόμενο του e-mail (και όποιος θέλει το πιστεύει).
Οι εταιρείες παροχής Διαδικτύου διαμαρτυρήθηκαν για το επιπλέον κόστος που θα χρειαστεί ένα τέτοιο φακέλωμα. Πράγματι, πρόκειται για τεράστιο όγκο δεδομένων, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι πρέπει να κρατάνε εκατομμύρια στοιχεία για εκατομύρια συνδρομητές για τουλάχιστον 10 χρόνια! Στην αγγλία ο νόμος λέει για 1 χρόνο, αλλά ένα κακούργημα (όπως η παιδική πορνογραφία) δεν παραγράφεται σε 1 χρόνο, οπότε δεν θα αργήσει η τροπολογία που θα αυξήσει τη διάρκεια. Αρκεί να αθωωθεί εξ αυτού ένας ένοχος και αμέσως θα έρθει στη βουλή.
BBC
Η δικαιολογία για αυτή την οργουελική απόφαση, που ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Έχοντας πικρή πείρα όμως είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι τα στοιχεία αυτά δεν θα καταλήξουν σε μυστικές υπηρεσίες, σε ασφαλιστικές εταιρείες ή …χειρότερα: σε διαφημιστικές εταιρείες!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: