ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

Ανω Καλιφόρνια.., κατά το » Άνω Μακεδονία»

Posted by lykofron στο 17/05/2009

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΛΥΚΟΦΡΩΝΑ: Οι Αμερικάνοι εξεγέρθηκαν με μιά απλή διαφήμηση (όπως θα δείτε παρακάτω). Εμείς οι Έλληνες τι κάναμε τόσο με τα αναφερόμενα από τους σκοπιανούς όσο και με τους πολιτικούς μας που συζητάνε την σύνθετη ονομασία; Τους επαναφέραμε στην τάξη ή όχι; Συνεπώς συμπλέω πλήρως με την γραμμή «ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ» και προσθέτω ότι όποιος πολιτικός υπογράψει συμφωνία που να εμπεριέχει την λέξη Μακεδονία είτε ευθέως είτε ως συνθετικό για την Βαρδάσκα (Σκόπια) πρέπει να θεωρηθεί ότι διέπραξε εθνική ΠΡΟΔΟΣΙΑ και το κόμμα στο οποίο ανήκει πρέπει να θεωρηθεί ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ κόμμα. Η ανοχή μας τελείωσε…. Κατόπιν των ανωτέρω διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα:
Posted: 15 May 2009 09:56 PM PDT,  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 13/4/2008 µ.Χ.

«ΑΝΩ – ΚΑΤΩ» ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΒΟΤΚΑΣ «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΗΝ. ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΑΣ ΟΙ ΗΠΑ!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: παρόμοιο χάρτη με την Μακαδονία μας κυκλοφόρησαν και οι Σκοπιανοί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: παρόμοιο χάρτη με την Μακαδονία μας κυκλοφόρησαν και οι Σκοπιανοί.

ΣΟΚ προκάλεσε στην αµερικανική γνώµη η αποκάλυψη Χάρτη, που αφαιρεί από τις ΗΠΑ την πλούσια και εύφορη Καλιφόρνια του Χόλυγουντ και της Σίλικον Βάλευ και το γεµάτο Μεξικανούς µετανάστες Τέχας, διάσηµο για ταπετρέλαιά του, τις πετρελαϊκές αδελφές εταιρείες, τους Ρέιντζερς και το Ελ Πάσο!!!
Ο εν λόγω Χάρτης, δεν ήταν παρά µια διαφήµιση της ßότκας Absolut στο γειτονικό Μεξικό, που παρουσίαζε αλλαγµένα τα σύνορα των ΗΠΑ στη µεθόριο του 1800, µε αποτέλεσµα η αποκαλούµενη «Άνω ή Νέα Καλιφόρνια (Alta)», όπως και το Τέξας, να εµφανίζονται σαν εδάφη του Μεξικού!!! Το οποίο σήµερα έχει δική του την αποκαλούµενη «Κάτω ή Παλαιά Καλιφόρνια (Baja)»!!!
Ο χάρτης παρουσιάζει την εδαφική κατάσταση πριν τον Μεξικανοαµερικανικό Πόλεµο του 1846, που έγινε εξαιτίας της προσάρτησης του Τέξας από τις ΗΠΑ στα 1845 και είχε σαν τελικό αποτέλεσµα την απώλεια των παραπάνω εδαφών για το Μεξικό (Άνω Καλιφόρνια, Νέο Μεξικό, Τέξας).
Ο Χάρτης εξόργισε τους Αµερικανούς πολίτες, που ψήφιζαν κατά χιλιάδες στο Διαδίκτυο απειλώντας µε άµεσο µποϋκοτάζ της ßότκας Absolut, γεγονός που ανάγκασε τη σουηδική εταιρεία όχι µόνο να αποσύρει τη διαφήµιση, αλλά και να ζητήσει και συγνώµη από πάνω!!!
Οι ΗΠΑ που αντιµετωπίζουν τεράστιο πρόßληµα Μεξικανών µεταναστών, δεν δέχονται ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ µε τον όρο ‘ALTA KALIFORNIA’ (Άνω Καλιφόρνια) αλλά το σκέτο Καλιφόρνια, επειδή η «Άλτα Καλιφόρνια» ήταν άλλοτε επαρχία του Μεξικού, όπως το δείχνει ο Χάρτης που εξόργισε τους Αµερικανούς!
Υπάρχει λοιπόν θεια δίκη… Διότι έτσι ακριßώς αισθάνονται και οι Έλληνες και ιδίως οι Μακεδόνες, µε τους αντίστοιχους όχι διαφηµιστικούς, αλλά πραγµατικούς, διεκδικητικούς Χάρτες των Σκοπίων, αλλά και για τις άστοχες ονοµατολογίες κάποιων που µιλούν για Άλλη, «Άνω» ή «Βόρεια» «Μακεδονία»!!!
Και ακόµη περισσότερο όταν ακούν ανιστόρητους Αµερικανούς Πολιτικούς, που δεν θα περνούσαν ούτε τις στοιχειώδεις εξετάσεις Ιστορίας ευρωπαϊκού Δηµοτικού Σχολείου, να «πιέζουν» την Ελλάδα να δώσει το θρυλικό όνοµα της ιστορικής επαρχίας της, της Μακεδονίας!
Μπορεί δε να φανταστεί κανείς τι θα γινόταν εάν ως σενάριο εργασίας αποφάσιζε το Μεξικό να ßαφτίσει «ΤΕΞΑΣ*» τη σηµερινή ßόρεια επαρχία του; Διότι µια τέτοια κίνηση, θα σήµαινε απαίτηση και διεκδίκηση επί του εδάφους των ΗΠΑ, όπου και η αµερικανική πολιτεία «ΤΕΞΑΣ» γεµάτη µε Μεξικανούς µετανάστες… (σ.σ. Για κάθε άλλη χώρα το Στέιτ Ντιπάρτµεντ θα µιλούσε για «Μεξικανική Μειονότητα»)…
Εάν όµως οι Αµερικάνοι δεν δίνουν Καλιφόρνια και Τέξας ούτε κατ΄ όνοµα, ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, είναι ποτέ δυνατόν οι Έλληνες να δώσουν ολάκερη χρυσή Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη;
Εάν δε δίνουν οι ΗΠΑ ιστορία µόλις 200 ετών, θα δώσουµε εµείς Ιστορία 7.000 χρόνων; Την πιο ένδοξη και λαµπρή Ιστορία του Κόσµου;
1 σφραγίδα√ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. 3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Θεσσαλονίκη, Μακεδονία 13 Απριλίου 2008 µ.Χ.

Advertisements

5 Σχόλια to “Ανω Καλιφόρνια.., κατά το » Άνω Μακεδονία»”

 1. Αυτοί πού δημιούργησαν τό θέμα καί τό διαιώνισαν, ευτυχώς έχουν ημερομηνία λήξεως!!!

  • lykofron said

   Εύχομαι η λήξη να είναι πολύ σύντομα, και το ντουέτο (ο Καρ… και Ντ.Μητσ…) να πεταχθεί εκτός κόμματος. Η καλύτερη λύση είναι, τα στελέχη της ΝουΔου να τους στείλουν στο μοναστήρη του Εφραίμ…!

 2. Ελίνα Κουπατσάρη said

  Κατά την εβδομάδα του Πάσχα παρεβρέθηκα σε μια ημερίδα του κέντρου Γεωπολιτικών Σπουδών της Γενεύης με θέμα «Δημογραφία και Γεωπολιτική». Παρακολούθησα την εισήγηση ενός Αμερικανού μεταπτυχιακού φοιτητή επί του θέματος, από την οποία επιλέγω και παραθέτω τρεις επισημάνσεις:
  α)Υπάρχει όντως κίνημα για επανένταξη των Νοτίων Η.Π.Α στο Μεξικό, ή τουλάχιστον ανεξαρτητοποίησής του, το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι Αμερικανοί. Το πρόβλημα «καιει» περισσότερο τους κατοίκους των Νότιων Η.Π.Α διότι οι Βορειοι δεν ζουν την κατάσταση εκ των έσω.
  β)Το πρόβλημα ξεκίνησε με τον ανεξέλεγκτο αριθμό μεταναστών απο το Μεξικό (λόγω χερσαίων συνόρων η φύλαξη είναι δύσκολη, όπως και στη χώρα μας)
  γ)Το πρόβλημα εξελίσσεται όταν ο ρυθμός αφομοίωσης των μεταναστών είναι μικρότερος του ρυθμού εισροής τους σε μία χώρα.
  δ) Εν προκειμένω οι μετανάστες είναι ούτως ή άλλως αρνητικά διακείμενοι στο να αφομοιωθούν. Αρνούνται να μάθουν την Αγγλική γλώσσα και να στην πλειονότητά τους δεν αναμιγνύονται με τους Αμερικανούς (πράγμα το οποίο πέραν εθνικισμού οφείλεται και στο ότι η απομώνωση βοηθάει την συγκάληψη παράνομων μεν, προσοδοφόρων δε, δραστηριοτήτων- σ.τ.γ).
  ε)Το κίνημα αυτό της ανεξαρτητοποίησης χρηματοδοτεί Μ.Κ.Ο ιδρυτής/χρηματοδότης της οποίας είναι ο George Soros.

 3. IAΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ said

  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

 4. ΛΕΥΤΕΡΗΣ said

  Πολλές ανακοινώσεις, πολλά σχόλια.
  Ήδη πέρασε 1 χρόνος περίπου από τη δημοσίευση τόσο του παραπάνω θέματος όσο και άλλων δημοσιευμάτων σχετικά με την Μακεδονία μας. Και τι έγινε; Μήπως δεν κάνουν τελικά «ΑΥΤΟΙ» αυτό που έχουν βάλει σκοπό να κάνουν;
  Και εμείς οι Έλληνες… τι κάνουμε;
  Δεν υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους Έλληνες. Τουλάχιστον δεν φαίνονται και δεν ακούγονται… Σαν να έχουμε αποδεχτεί την όλη κατάσταση και το χειρότερο, πολλούς δεν τους νοιάζει το θέμα της ονομασίας, που όλοι γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει στα επόμενα χρόνια…
  Ξεσηκωνόμαστε μόνο όταν πρόκειται για οικονομικά θέματα, όπως συντάξεις, μισθοί, κλπ. Σίγουρα κι’ αυτά είναι ζητήματα σοβαρά. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο σοβαρό από το να απειλούνται τα ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και πόσο μάλλον όταν έχουμε πολλαπλά μέτωπα, τα οποία μάλλον ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ «ΑΥΤΟΙ» να αντιμετωπίσουν γιατί ήδη τα έχουν συμφωνήσει με τους «ΑΛΛΟΥΣ».
  Αλλά όπως και στο παραπάνω παράδειγμα, ο λαός κάθε χώρας, αν ενωθεί και αντιδράσει εγκαίρως, έχει τη μεγαλύτερη δύναμη.
  Δηλαδή ότι δεν κάνουμε εμείς. ΔΥΣΤΥΧΩΣ……

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: