ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

Άγνωστοι σύλησαν τον τάφο του πρώην προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου

Posted by lykofron στο 16/12/2009

Λευκωσία: Μια μακάβρια υπόθεση διερευνά από την Παρασκευή το πρωί η Αστυνομία. Άγνωστοι, σύλησαν τον τάφο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου στο κοιμητήριο Δευτεράς και πήραν μέσα από το φέρετρο τη σορό του. Στο νεκροταφείο Δευτεράς βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας. Ήδη έρευνες άρχισαν προς διάφορες κατευθύνσεις από μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου και του ΤΑΕ Λευκωσίας. Στο χώρο βρέθηκε και ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.

Το πρωτοφανές γεγονός συνέβη χθες βράδυ και η γνωστοποίηση του προκάλεσε σοκ ανά το παγκύπριο. Σοκαρισμένη είναι και η οικογένεια του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας που έσπευσε στο νεκροταφείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Αστυνομία ενημερώθηκε τηλεφωνικά από πολίτη για το μακάβριο αυτό γεγονός.

Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο πρώην στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης.

«Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παντελίδης.

Ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από την φρουρά του Τάσσου Παπαδόπουλου που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στον τάφο του.

 ΠΗΓΗ http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,24311-.aspx

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Άγνωστοι σύλησαν τον τάφο του πρώην προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου”

 1. Στυλιανός Σφακιανάκης said

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
  Για το 1ο Ενημερωτικό ΔΕΛΤΙΟ του ΤΕΕ της 11 Ιανουαρίου 2010

  Ακομμάτιστο ΚΙΝΗΜΑ Μηχανικών για το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ

  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΝΑΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

  Η ΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 1940
  “ Ο Τάσσος Παπαδόπουλος” στη Μνήμη μας δεν είναι Απών.
  Ο ΄Ελληνας της Κύπρου, αυτός που αγάπησε τόσο την Πατρίδα του, είναι ακόμη μαζί μας. Ο άνθρωπος που ονειρεύτηκε μια Κύπρο ελεύθερη για τους πολίτες της, πέταξε μακριά βλέποντας τα άνευρα όντα, που έχουν καταντήσει οι σύγχρονοι κομματικοί ηγετίσκοι της Ελλάδος και της Κύπρου.

  ΄Εφυγε μακριά για να μην βλέπει όλο τον πολιτικό και ακαδημαϊκό συρφετό να προσπαθεί να μας πείσει ότι υπεύθυνος για όλα τα κακά του κόσμου είναι ο ελληνικός “εθνικισμός”.

  ΄Εφυγε και δεν θα δει τους Υπουργούς Παιδείας να αλλάζουν την Ιστορία, για να μην έχει …..αίματα. Λες και εμείς μεγαλώσαμε βουτηγμένοι στο αίμα και με ένα μαχαίρι, να κυνηγάμε ανθρώπους.

  Πρόλαβε όμως να δει ΄Ελληνες καθηγητές Πανεπιστημίου και συμβούλους Κυπρίων Υπουργών να διατείνονται ανερυθρίαστα ότι η Παιδεία οφείλει να ακολουθεί τα δόγματα της εκάστοτε κυβέρνησης.

  ΄Εφυγε υπερασπιζόμενες όχι μόνο το δίκιο της Κύπρου, αλλά το δίκιο και την ύπαρξη των Ηνωμένων Εθνών που αμέτρητες φορές είχαν καταδικάσει την Τουρκία.

  ΄Εφυγε μέσα στην αγωνία, όχι του θανάτου του, αλλά του επικείμενου θανάτου της Κύπρου με την εφαρμογή της βρετανόπνευστης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που ούτε ο Μαντέλλα δεν δέχτηκε για την Νότιο Αφρική ΄Εφυγε έχοντας τεράστια λύπη για εκείνους τούς ασπόνδυλους συμπατριώτες του, Κυπρίους και ΄Ελληνες, που πήραν λεφτά από τις αμερικάνικες “ανεξάρτητες” οργανώσεις, για να περάσουν το Σχέδιο Ανάν.

  ΄Ομως ο Αντάρτης Τάσσος, τους χάλασε τα σχέδια. Βγήκε με το μικρό ανάστημά του, μπροστά και ορθά κοφτά τούς είπε “παρέλαβα κράτος , δεν θα παραδώσω κοινότητα” θυμίζοντας έτσι στις κατατρομαγμένες ελληνικές και κυπριακές ‘ηγεσίες’ τον αρχαιοελληνικό αθηναϊκό όρκο: “ Ού καταισχυνώ όπλα τά ιερά, ούδ’ εγκαταλείψω τόν παραστάτην, ότω άν στοιχήσω. Αμυνώ δέ καί υπέρ ιερών καί οσίων, καί μόνος καί μετά πολλών. Τήν πατρίδα δέ ούκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δέ καί αρείω όσης άν παραδέξωμαι. Καί ευηκοήσω τών αεί κρινόντων εμφρόνως, καί τοίς θεσμοίς τοίς ιδρυμένοις πείσομαι, καί ούς τινας άν άλλους τό πλήθος ιδρύσεται ομοφρόνως. Καί άν τις αναιρή τούς θεσμούς ή μή πείθηται, ούκ επιτρέψω. Αμυνώ δέ καί μόνος καί μετά πάντων. Καί ιερά τά πάτρια τιμήσω. Ίστορες θεοί τούτων, Άγραυλος, Ενυάλιος, Άρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη”.

  Μας έφυγε σωματικά ο τελευταίος πραγματικός Αντάρτης. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΓΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ. ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΟΣ ΕΩΣ …. ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ.

  Οι βέβηλοι ΣΥΛΗΣΑΝ και τον Τάφο του ακόμη. Τόσο φόβο ακόμη του προκαλεί .

  ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΑΓΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ

  “παρέλαβα κράτος , δεν θα παραδώσω κοινότητα”

  για να μην μας αφήσουν περιορισμένη ΕΘΝΙΚΗ κυριαρχία ή την εκχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους επίβουλους, χάριν της δήθεν οικονομικής κρίσεως.

  Αλήθεια, σε ποίους οφείλουμε το δημόσιο χρέος μας;
  Σε ποίους το οφείλουν οι Αμερικανοί πολίτες που έχουν το διπλάσιο κατά κεφαλήν χρέος από το δικό μας;
  Σε ποίους και οι άλλοι πολίτες όλων των κρατών της γης;
  Θα μας απαντήσει ο ΝΕΟΣ ΄΄πλανητάρχης΄΄ ΟΒΑΜΑ εάν δεν φοβάται την τύχη του προκατόχου του ΚΕΝΕΝΤΥ ;

  ΑΘΗΝΑ, 21/12/09, Ο Εκπρόσωπος : Στυλιανός Σφακιανάκης, (XM)
  Φυλής -100, Αθήνα 104 34, Τηλ./ Fax: 210 8236421, 6977 250 222 ssfak@tee.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: