ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

κινηματογραφική παρουσίαση της ιστορίας της Υπατίας

Posted by lykofron στο 20/01/2010

Ετοιμαστείτε, για την κινηματογραφική παρουσίαση της ιστορίας της Υπατίας (επιτέλους), στην νέα ταινία του Alejandro Amenabar (το σενάριο γράφηκε απο τον ίδιο), με την υπέροχη Βρετανίδα ηθοποιό Rachel Weisz (TWS GKOMENARA)) (η οποία εν αντιθέσει προς τους συναδέλφους της στο Hollywood διαπρέπει και επί σκηνής θεάτρου, σε πολύ σοβαρές παραγωγές, στο Λονδίνο). Η ταινία λέγεται AGORA.
http://www.youtube.com/watch?v=RbuEhwselE0

Για όσους θέλουν να ξέρουν απο τώρα, η ταινία θα έχει κάποια ιστορικά λάθη (για παράδειγμα η Υπατία πέθανε σε ηλικία μεταξύ 45 και 65 ετών, ήταν παρθένα, πίστευε στους Θεούς των Ελλήνων, ενώ στην ταινία εμφανίζεται αρκετά νεότερη, άθεη και με ερωτική σχέση).

Η ταινία παρουσιάζει επίσης τους διωγμούς των Ιουδαίων απο την Αλεξάνδρεια, παράλληλα με την ιστορία της Υπατίας. (οι διωγμοί έγιναν επίσης απο τον Κύριλλο).
Ας μην είμαστε πλεονέκτες, όμως. Αν θέλαμε μια εντελώς δική μας εκδοχή της ιστορίας, ας την γράφαμε και ας την γυρίζαμε εμείς. (Όσοι σημερινοί της κουλτούρας και διανοίας θα άντεχαν τους αφορισμούς της Εκκλησίας που θα ακολουθούσαν τέτοια επανάσταση!).

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Πάπας της καθολικής εκκλησίας, είχε την ευπρέπεια επανειλημμένως να εξετάσει εγκλήματα που διεπράχθησαν απο την καθολική εκκλησία και να απολογηθεί δημοσίως (ανεπαρκές, αλλά σεβαστό). Οι ηγήτορες της Ορθόδοξης Εκκλησίας πότε επι τέλους θα κάνουν το ίδιο; Ως πότε στα κανάλια της τηλεόρασης θα βγαίνουν Έλληνες που πονούν για τις αδικίες αυτές, και οι αντιπρόσωποι του κλήρου θα τους αντιμετωπίζουν λες και μιλάνε για ιστορίες επιστημονικής φαντασίας;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: