ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ

Posted by lykofron στο 12/06/2010

 Το αίτιο της συμπεριφοράς των πολιτικών και της συνεπακόλουθης διαφθοράς, που έφθασε σε πολύ ακραίο σημείο είναι η έλλειψη ελέγχου από ανώτερη εξουσία.

Αυτόν τον έλεγχο, ως ανώτερη εξουσία, παλαιότερα τον ασκούσε ο Βασιλιάς αλλά αυτό ενοχλούσε τους πολιτικούς, γιατί δεν τους άφηνε περιθώρια για αυθαιρεσίες γι αυτό οι πολιτικοί υποχθονίως τον διέβαλαν για το θέμα της χορηγίας (χρημάτων που ελάμβανε από τον προϋπολογισμό για τα έξοδά του) και άλλα θέματα ώστε να αποβληθεί στην συνείδηση του πολίτη.

Κατόπιν ως ανώτερη εξουσία ορίσθηκε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας. Όμως επειδή ο έλεγχος από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τους ενοχλούσε γιατί δεν τους άφηνε περιθώρια για αυθαιρεσίες γι αυτό οι πολιτικοί υποχθονίως αποφάσισαν τα εξής:  

Α) να εκλέγεται ο πρόεδρος την δημοκρατίας μέσα από την βουλή και όχι απ ευθείας από τον λαό με αποτέλεσμα να είναι ένα απ αυτούς εξαρτημένος από αυτούς και συνεπώς να μην υπάρχει έλεγχος (π.χ. ο κ. Παπούλιας είπε ότι … «η πολιτική δεν πρέπει να γίνεται μέσο πλουτισμού» …. αλλά έμεινε ασχολίαστο και από τα ΜΜΕ που ελέγχονται πλήρως από τους πολιτικούς) και συνεπώς ο κ. Παπούλιας είναι καλός μόνον για ευχολόγια αλλά έλεγχος ΜΗΔΕΝ

Β) με νόμους και αλλαγές στο Σύνταγμα οι πολιτικοί αποφάσισαν: ο πρόεδρος της δημοκρατίας να έχει πάρα πολύ περιορισμένα δικαιώματα για να μην μπορεί να ασκήσει ουσιαστικό έλεγχο ώστε να μην μπορεί, χρειαστεί, να διαλύσει την βουλή και να προσφύγει σε εκλογές καταγγέλλων τις πολιτικές των πολιτικών και

Συμπέρασμα η δημοκρατία χρειάζεται πρόεδρο με αρχ….α που να εκλέγεται απ ευθείας από τον ΛΑΟ, άλλως εκτρέπεται σε φαυλοκρατία και ασυδοσία. Για να φθάσουμε σε μια δημοκρατία με ανώτερη εξουσία που ως κύριο δικαίωμα να έχει τον αυστηρό έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης πρέπει:

1) να περάσει η χώρα από καθεστώς στρατιωτικής δικτατορίας η οποία να καταλύσει την δικτατορία και αυθαιρεσία των πολιτικών και να καταργήσει όλους τους νόμους που απαλλάσσουν τους πολιτικούς από τις αστικές και ποινικές ευθύνες και με νέους νόμους να ορίσει τις χωρίς χρόνο λήξεως ευθύνες των πολιτικών.

2) το προαναφερθέν καθεστώς να οργανώσει ένα νέο πολίτευμα με νέο Σύνταγμα που ο πρόεδρος της δημοκρατίας να εκλέγεται απ ευθείας από τον λαό, να μην ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα, να είναι εξοπλισμένος με εξουσίες ουσιαστικού ελέγχου της κυβέρνησης και να έχει την δυνατότητα κατάργησης της κυβέρνησης που εκτρέπεται και να διατάσσει τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκεί ποινική δίωξη εναντίων ακόμα και του πρωθυπουργού.

ΛΥΚΟΦΡΩΝ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: