ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

Tότε και τώρα

Posted by lykofron στο 11/07/2010

15.1.1998

ΤΟΤΕ, το 1993, το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση κατά τον προεκλογικό του αγώνα είχε χαρακτηρίσει τα νομοσχέδια της ΝΔ για το ασφαλιστικό ως αντασφαλιστικά, τα είχε καταψηφίσει στην Βουλή και είχε δεσμευθεί ότι θα τα ακύρωνε όταν θα γινότανε κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η χειρόγραφη επιστολή του Αποστόλη Κακλαμάνη (τέως προέδρου της Βουλής) προς τους συνταξιούχους το 1993 η οποία απηχεί την τότε γενική κομματική γραμμή του ΠΑΣΟΚ και την οποία σας παραθέτω παρακάτω σε φωτοαντίγραφο για να καταλάβετε πως μας είχαν εξαπατήσει τότε για να μας πάρουν την ψήφο μας.

ΤΩΡΑ, το 1998, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ της πολυετούς και χωρίς τέλος λιτότητας για το Λαό και της ευημερίας των ολίγων όχι μόνο συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ στο ασφαλιστικό, αλλά πήρε σκληρότερα μέτρα κατά των συνταξιούχων όπως π.χ. α) την μεγάλη μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων με αποτέλεσμα οι Συντάξεις να βρίσκονται στο 60% αντί του 80%, β) την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους με την καθήλωση των παροχών του κλάδου υγείας για 11 χρόνια, γ) την σκόπιμη επιτάχυνση της κατάρρευσης των ταμείων με εξαναγκασμό λόγω κινδυνολογίας ή με κίνητρα των εν ενεργεία υπαλλήλων να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα ώστε να αυξηθούν τα έξοδα και να μειωθούν τα έσοδα των ταμείων με ραγδαίο ρυθμό, δ) την αντιμετώπιση πορείας των συνταξιούχων (από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου) με την αστυνομική βία των ΜΑΤ δηλαδή έβαλε τα παιδιά και τα εγγόνια μας, που επανδρώνουν τα ΜΑΤ, να ξυλοκοπήσουν τα «περήφανα γηρατειά» πράγμα που δεν έγινε ούτε στη ΧΙΛΗ του Πινοσέτ και τώρα μελετάει την μείωση των συντάξεων ώστε οι συνταξιούχοι από φτωχοί να γίνουν πειναλέοι . Αυτές λοιπόν είναι οι «ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΈΡΕΣ» που μας υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ για να γίνει κυβέρνηση!!!

ΤΩΡΑ, το 2010, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οδηγεί τον λαό σε εξαθλίωση ενώ Υπάρχει δυνατότητα να βρεθούν χρήματα για το έλλειμμα 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΑΚΑΣ,

Σ.Σ. Το παρόν κατατέθηκε δύο φορές για δημοσίευση από την εφημερίδα του συλλόγου μας (Αριθ. Πρωτ. 5971/φ7/21.1.98 και 6692/φ7/30.3.99) αλλά η τότε πλειοψηφία της Συντακτικής Επιτροπής εκ Κυβερνητικών Συνδικαλιστών το απέρριψε. Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα ….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: