ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ

Posted by lykofron στο 11/07/2010

Ημερομηνία 1.6.1998

(Το κείμενο που ακολουθεί είναι μια επιστολή γράφτηκε και στάλθηκε για δημοσίευση το 1998 (αριθ. Πρωτ. 6273/Φ7/2.7.98) αλλά η λογοκρισία του τότε προεδρείου του συλλόγου μας δεν ενέκρινε την δημοσίευσή της. Όμως το κείμενο αυτό είναι και σήμερα ακόμα επίκαιρο γιατί η πολιτική των κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ  δεν άλλαξε και η οικονομία της χώρας μας εξακολουθεί να αιμορραγεί με τις ίδιες μεθοδεύσεις π.χ. πλήρωσαν 250 δισεκατομμύρια στους βρετανούς για να μας ειπούν για το ασφαλιστικό γνωστά πράγματα. Οι σπατάλες δεν έχουν όριο και αυτό γιατί τα χρήματα προέρχονται από τις τσέπες του λαού και όχι από το κομματικό θησαυροφυλάκιο ή τα προσωπικά θησαυροφυλάκια των υπουργών που παίρνουν αυτές τις καταστροφικές αποφάσεις).

Από τις εφημερίδες μαθαίνουμε συχνά για την «γενναιόδωρη» οικονομική πολιτική των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ προς τις δημόσιες επιχειρήσεις κλπ στις οποίες χαρίζει τα χρέη τους που ανέρχονται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Έτσι στο φύλο της 5.5.98 της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ διαβάσαμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα χαρίσει τα χρέη της εταιρίας των αστικών συγκοινωνιών των Αθηνών (Κολλάς), του ΟΣΕ και του ΕΛΤΑ ανερχόμενα συνολικά στο ποσό των 1300 δισεκατομμύρια. Πριν από λίγο καιρό είχαμε πληροφορηθεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χάρισε στις ΠΑΕ 600 δισεκατομμύρια, λίγο παλαιότερα είχε χαρίσει άλλα 300 δισεκατομμύρια σε χρεοκοπημένους συνεταιρισμούς, λίγο παλαιότερα είχε χαρίσει 600 δισεκατομμύρια χρέη της Ολυμπιακής Αεροπορίας, είχε χαρίσει…….. , είχε χαρίσει…….. , και εξακολουθεί να χαρίζει στην Ολυμπιακή κλπ. Έτσι αιμορραγεί η οικονομία της Ελλάδος επί πολλά χρόνια από την «γενναιοδωρία» των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να καλύψει αυτήν την αιμορραγία με «μεταγγίσεις» χρήματος από τους ελλειμματικούς οικογενειακούς προϋπολογισμούς, από το υστέρημά του.

Είναι νομίζω πια καιρός να αξιολογήσουμε αυτήν την «γενναιοδωρία» των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σαν λογικοί άνθρωποι αλλά και σαν Έλληνες φορολογούμενοι γιατί τα χρήματα αυτά που χαρίζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είναι δικά μας και προέρχονται από τους φόρους που πληρώνουμε. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είναι γενναιόδωρες με τα χρήματα του ελληνικού λαού που διαχειρίζεται ως κυβέρνηση και δεν ερώτησε τον λαό που πληρώνει αν συμφωνεί να πληρώνει μεγαλύτερους φόρους ώστε να καλυφθούν αυτά τα χρέη. Με μία πολύ πρόχειρη εκτίμηση που έκανα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για κάθε 1000 δρχ φόρο που πληρώνουμε οι 200 δρχ καλύπτουν χρέη των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι αν οι οργανισμοί αυτοί δεν ήταν χρεοκοπημένοι τότε για κάθε 1000 δρχ φόρο που μας χρεώνουν τώρα θα πληρώναμε 800 δρχ. Βέβαια πάνω σε αυτό το θέμα γεννιούνται δύο καίρια ερωτήματα: α) Γιατί αυτές οι επιχειρήσεις είναι ζημιογόνοι και β) Τι θα γινότανε αν δεν χαριζόντουσαν αυτά τα χρέη. ΟΙ απαντήσεις είναι απλές:

Α)  Οι δημόσιες αυτές επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες αφενός μεν λόγω της κακοδιοίκησής και κακοδιαχείρησής τους αφού αυτοί που επιλέγονται να τις διοικήσουν, συνήθως, το μόνο προσόν που έχουν είναι η κομματική τους ιδιότητα στο ΠΑΣΟΚ (όποιος το αμφισβητεί αυτό ας μου «δείξει» ένα τέτοιο στέλεχος που να ανήκει π.χ. στη Νέα Δημοκρατία και ας μας ειπεί ποιες είναι οι περγαμηνές, η εμπειρία, κλπ των κυρίων διοικητών στον τομέα που αναλαμβάνουν) και αφετέρου λόγω του πλεονάζοντος προσωπικού αφού όλες αυτές οι «επιχειρήσεις» έχουν υπεράριθμούς πλεονάζοντες προϊσταμένους (που τους ακριβοπληρώνουν) και πλεονάζον προσωπικό που διορίσθηκαν από το ΠΑΣΟΚ γιατί οι προαγωγές και οι διορισμοί φέρνουν ψήφους στο ΠΑΣΟΚ του οποίου το συμφέρον είναι να επανεκλέγεται κυβέρνηση ακόμα και αν η Ελλάδα εξοντωθεί οικονομικά με την χρόνια αιμορραγία της οικονομίας της.

Β) Αν δεν χαριζόντουσαν αυτά τα χρέη οι εταιρίες αυτές ή θα έκλειναν, όπως κλείνει κάθε ιδιωτική επιχείρηση όταν γίνει ζημιογόνα, ή θα άλλαξαν τρόπους οργάνωσης και λειτουργίας, όπως επίσης κάνει κάθε ιδιωτική επιχείρηση όταν γίνει ζημιογόνα, ώστε να γίνει κερδοφόρα π.χ. θα λειτουργούσαν με όσο προσωπικό απαιτείται πραγματικά χωρίς υπεράριθμους προϊσταμένους και υπαλλήλους, θα περιόριζαν τις δαπάνες τους π.χ. δεν θα ξόδευε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΗ 70 εκατομμύρια για ανακαίνιση του γραφείου του, από τα οποία 13 εκατομμύρια για χαλιά!!! Σχετικά ερωτώ τα 13 εκατομμυρίων χαλιά είναι σοσιαλιστικός τρόπος ζωής όταν ο λαός υποφέρει από την χρόνια λιτότητα και την ανεργία;;;;

Η αιμορραγία της Ελληνικής οικονομίας έχει τραγικές επιπτώσεις οι οποίες φαίνονται αν συγκρίνουμε τις εξελίξεις στο οικονομικό επίπεδο αφενός μεν της Ελλάδος και αφετέρου της Ισπανίας. Έτσι η Ισπανία με σοσιαλιστικό καθεστώς υπό τον Γκοντζάλες, όπως η Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ, και με λαό όμοιας ιδιοσυγκρασίας με τον Ελληνικό, παρά το γεγονός ότι εισήλθε στην ΕΟΚ πολύ αργότερα από την Ελλάδα (δηλ. έχει πάρει λιγότερες χρηματοδοτήσεις) και παρά το γεγονός ότι όταν εισήλθε στην ΕΟΚ βρισκότανε σε πολύ χαμηλότερο οικονομικό επίπεδο από την Ελλάδα κατόρθωσε σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα από της εισόδου της στην ΕΟΚ (πολύ μικρότερο από τα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση) να υπερκεράσει οικονομικά της Ελλάδα. Για την αποτελεσματικότητα των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ας βγάλει ο καθένας μόνος του συμπεράσματα.

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΑΚΑΣ,  1.6.1998

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: