ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

ΟΙ «ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ»!!!

Posted by lykofron στο 11/07/2010

Ημερονηνία  9.4.1998

Στο πολιτικό προσκήνιο έχουν εμφανισθεί κατά καιρούς πολιτικά κόμματα που υπόσχονται ευημερία και πρόοδο του Λαού με στόχο να διεκδικήσουν την ψήφο του και εμείς οι συνταξιούχοι λόγω μεγαλύτερης ηλικίας το έχουμε δει πολλές φορές. Όμως η περίπτωση του ΠΑΣΟΚ και του ιδρυτή της Α. Παπανδρέου δεν έχει προηγούμενο στα πολιτικά χρονικά της νεότερης Ελλάδας ο οποίος όταν οργάνωνε το ΠΑΣΟΚ είχε ως συνθηματολογία του: ψηφίστε ΠΑΣΟΚ, ψηφίστε «αλλαγή» για να δείτε «καλύτερες ημέρες».

Ο λαός τον πίστεψε με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει μια πρωτοφανή επιτυχία, για νέο κόμμα (ή κίνημα όπως το είπε) και να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Τα πρώτα χρόνια οι κυβερνήσεις του Α. Παπανδρέου εξάντλησαν όσα χρήματα βρήκαν στα ταμεία του κράτους που η «επάρατη» (όπως την χαρακτήριζε) δεξιά είχε μαζέψει δίνοντας μεγάλες αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς και επαύξησε δυσανάλογα το προσωπικό των Δημοσίων ώστε να εξασφαλίσει επαγγελματικά τους «δικούς» του ενώ παράλληλα έλεγε ότι παρέλαβε «καμένη γη» από την «επάρατη» δεξιά. Όταν όμως εξαντλήθηκαν αυτά τα αποθέματα, οι παροχές κόπηκαν και εφαρμόστηκε η νέα γραμμή της σκληρής και χωρίς τέλος λιτότητας που διαρκεί μέχρι σήμερα. Ετσι αντί να δούμε «καλύτερες ημέρες» βλέπουμε χειρότερες ημέρες και μάλιστα εμείς οι συνταξιούχοι βλέπουμε να έρχονται στο άμεσο μέλλον ημέρες πείνας και εξαθλίωσης

Όμως η οικονομική πολιτική της λιτότητας σε συνδυασμό με τις αλόγιστες σπατάλες είχαν αλυσιδωτές επιπτώσεις με συνέπεια να πλήξουν πρωτίστως την εγχώρια παραγωγή και το εμπόριο. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι εγχώριες βιομηχανίες, οι βιοτεχνίες και οι επιχειρήσεις να κλείνουν ενώ η γεωργική παραγωγή να μειώνεται επικίνδυνα και σε λίγα χρόνια, όπως φαίνεται, θα εισάγουμε και το στάρι. Αποτέλεσμα αυτών είναι η αύξηση των εισαγωγών, η αύξηση της ανεργίας και η μείωση των εισπραττόμενων φόρων αφού οι επιχειρήσεις κλπ που έκλεισαν και οι άνεργοι δεν πληρώνουν φόρους. Αποτέλεσμα αυτών είναι η «εφεύρεση» νέων φόρων δηλαδή νέων πηγών εσόδων του κράτους και η αύξηση της φορολόγησης των υπαλλήλων, των συνταξιούχων και των επιχειρήσεων που δεν έκλεισαν ακόμα οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τα έσοδα του κράτους από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν και του εργαζόμενους που έμειναν άνεργοι. Αποτέλεσμα αυτών είναι να κλείνουν τώρα ή να κλείσουν σύντομα και όσες επιχειρήσεις απέμειναν αφού σε λίγο οι μισθοί και οι συντάξεις των πολλών μη ευνοημένων θα επαρκούν μόνο για τρόφιμα. Οι γενικότερες συνέπειες όλων των προαναφερθέντων είναι:

1) Το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας να αυξάνει με ραγδαίο ρυθμό και θα γίνει χιονοστιβάδα στο άμεσο μέλλον και δυστυχώς θα πτωχεύσουμε αφού έχουμε το υψηλότερο κατά κεφαλή δημόσιο χρέος παγκοσμίως. Γι αυτό η κυβέρνηση και οι συμπλέοντες κυβερνητικοί συνδικαλιστές προσπαθούν να μας προετοιμάσουν ψυχολογικά με κατάλληλα δημοσιεύματα όπως το ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της εφημερίδας μας του Νοεμβρίου 1996 στην τρίτη σελίδα ώστε να αποφευχθεί η λαϊκή εξέγερση.

2) Το μέσο κατά κεφαλή εισόδήμα του Έλληνα πολίτη να είναι σήμερα σε επίπεδα χαμηλότερα από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που σημαίνει ότι οι χειρότερες ημέρες ήλθαν και η συνθηματολογία του για καλύτερες ημέρες αποσκοπούσε μόνο και μόνο για να πάρει την διακυβέρνηση της χώρας μας από την «επάρατη», όπως έλεγε, δεξιά! Ετσι οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και περισσότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι στους οποίους προστέθηκαν και οι υψηλόβαθμοι του κόμματος, π.χ. ο μάνατζερ της Ολυμπιακής αεροπορίας κύριος Θ. Τσακιρίδης, στον οποίο το ΠΑΣΟΚ ανάθεσε να υλοποιήσει το πρόγραμμα «εξυγίανσης» της Ο.Α. δηλαδή των περικοπών των μισθών του προσωπικού της παίρνει μισθό 110 εκατομμύρια δρχ το χρόνο, περίπου 8 εκατομμύρια δρχ το μήνα (όταν στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ όσοι παίρνουν 8 εκατομμύρια το χρόνο θεωρούνται «ρετιρέ»). Δύστυχη Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ πόσο ακόμα θα αντέξεις!!!

 ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΑΚΑΣ

Σ.Σ. Το παρόν κατατέθηκε για δημοσίευση από την εφημερίδα του συλλόγου μας (Αριθ. Πρωτ. 6141/φ7/5.5.1998 αλλά η τότε πλειοψηφία της Συντακτικής Επιτροπής εκ Κυβερνητικών Συνδικαλιστών το απέρριψε. Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα ….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: