ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Posted by lykofron στο 11/07/2010

Ημερομηνία 1.12.1997

Το ασφαλιστικό πρόβλημα εμφανίσθηκε με οξύτητα επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας (1990 – 1992) η οποία έκανε προσπάθεια να εξεύρει λύση με τις γνωστές νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες θα διασφάλιζαν ως διακήρυξε τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων μέχρι το 2005. Ετσι τώρα το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βυζαντινολογεί με ατέλειωτους «κοινωνικούς διάλογους» και προφανή στόχο να εξισώσει τις συντάξεις μας προς τα κάτω. Τα νομοσχέδια της ΝΔ είχαν κάποια λογική βάση (π.χ. κάλυψη των εσόδων των ταμείων και με τριμερή συμμετοχή: Εργοδότης – Κράτος – Εργαζόμενοι) αλλά εμπεριείχαν και σκληρά μέτρα (π.χ. την «ειδική εισφορά» κλάδου συντάξεως μέχρι το 1997, το «πλαφόν» στην κάλυψη του ελλείμματος ειδικά για τους συνταξιούχους του ΤΑΠΟΤΕ, την ετήσια αύξηση ίση με την των εν ενεργεία υπαλλήλων του Δημοσίου κλπ).

Το ΠΑΣΟΚ τότε είχε χαρακτηρίσει αυτά τα νομοσχέδια της ΝΔ ως αντασφαλιστικά, τα είχε καταψηφίσει και είχε δεσμευθεί ότι θα τα ακύρωνε όταν θα γινότανε κυβέρνηση. Το 1993 το ΠΑΣΟΚ πήρε την κυβερνητική σκυτάλη και όχι μόνο συνέχισε την πολιτική της ΝΔ στο ασφαλιστικό, αλλά εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια ΜΟΝΟΝ τις σκληρές διατάξεις των νομοσχεδίων της ΝΔ ενώ τις ευνοϊκές για τα ασφαλιστικά ταμεία ρυθμίσεις τις «ξέχασε» και πήρε σκληρότερα μέτρα κατά των συνταξιούχων όπως π.χ. την μεγάλη μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων, την σκόπιμη επιτάχυνση της κατάρρευσης των ταμείων με τον «εξαναγκασμό» λόγω κινδυνολογίας ή κινήτρων των εν ενεργεία υπαλλήλων να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα ώστε να αυξηθούν τα έξοδα και να μειωθούν τα έσοδα των ταμείων και έφθασε στο σημείο να αντιμετωπίσει πορεία των συνταξιούχων με την αστυνομική βία των ΜΑΤ (δηλαδή έβαλε τα παιδίά και τα εγγόνια μας που επανδρώνουν τα ΜΑΤ να ξυλοκοπήσουν τα «περήφανα γηρατειά» πράγμα που ούτε ο Πινοσέτ δεν έκανε). Μακροπρόθεσμος στόχος των «εκσυγχρονιστών» του (ΝΕΟΥ) ΠΑΣΟΚ, λόγω της προσχώρησής του στην «ΝΕΑ ΤΑΞΗ» (δηλαδή τον εθνικοσοσιαλισμό), είναι να εξοντώσει όσους δεν μετέχουν στην παραγωγική διαδικασία (π.χ. τους συνταξιούχους), όπως επιτάσσει η ΝΕΑ ΤΑΞΗ, αλλά και για να εξευρεθούν χρήματα να πληρωθούν οι παχυλοί μισθοί των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που στελεχώνουν όλες τις θέσεις-κλειδιά.

Για το οικονομικό αδιέξοδο των ασφαλιστικών ταμείων την ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις τις τελευταίας εικοσαετίας όπου το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση τα δεκαεπτά από τα είκοσι χρόνια και οφείλεται είτε στην έλλειψη πολιτικής βούλησης είτε στην ανικανότητα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που τα διοικούν. Μάλιστα την ανικανότητά του αυτή την αναγνωρίζει έμμεσα και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αφού χρησιμοποιεί ξένους ακριβοπληρωμένους «συμβούλους» τους οποίους επενδύει με τίτλους και προσόντα όπως π.χ. τον καπιταλοσοσιαλιστή «καθηγητή» κύριο Σπράου (του οποίου το μοναδικό προσόν είναι η φιλία του με τον κύριο Σημίτη). Οι «σύμβουλοι» αυτοί μας «συμβουλεύουν» με απόψεις προβληματικές ή με απόψεις γνωστές από άλλους χώρους π.χ. η μελέτη του κυρίου Σπράου είναι αντιγραφή μεθοδεύσεων του φασιστικού καθεστώτος του «εθνικοσοσιαλιστή» Πινοσέτ στη Χιλή αλλά εδώ όμως απηχεί την καπιταλο-εθνικο-σοσιαλιστική πολιτική του νέου ΠΑΣΟΚ το οποίο πιστεύει ότι αν αυτά μας τα «πουν» ακριβοπληρωμένοι (με τα λεφτά μας) σύμβουλοι με βαρύγδουπους τίτλους τότε αποκτούν «βαρύτητα» και γίνονται πιστευτά. Συνάδελφοι που πρόσκεισθε στο ΠΑΣΟΚ προσέξτε: όλες οι ιδεολογίες περνούν από το στομάχι.

 ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΑΚΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: