ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

ΚΑΘΑΡΣΗ

Posted by lykofron στο 20/07/2010

Γράφθηκε στις 25.6.1997

Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η πλουσιότεροι χώρα της βαλκανικής χερσονήσου, ίσως και της Ευρώπης αφού έχει πλούσια με­ταλλεύματα (χρυσό, άργυρο, πετρέλαιο, νικέλιο κλπ), έχει εύφορα εδάφη, θα μπορούσε να έχει και δάση που να παράγουν ξυ­λεία, θα μπορούσε να έχει επιστημονικά ανεπτυγμένη κτηνοτροφία, έχει έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους, έχει τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου που θα μπορούσαν να είναι τα μεγαλύτερα από εμπορική άποψη θέρετρα της Ευρώπης, έχει έναν λαό με τεράστιες δυνατότητες (και είναι γνωστό σ’ όλους οτι οι Ελληνες όταν βρεθούν έξω από αυτό το περιβάλλον δια­πρέπουν παντού σε τέχνες, εμπόριο, επιστήμες κλπ). Ομως σ’ αυτό το τόπο τίποτε δεν πάει καλά αφού:

Η OIKONOMIA είναι υπό κατάρρευση, το εξωτερικό χρέος της χώρας συνεχώς διογκώνεται και δυστυχώς θα πτω­χεύσουμε. Οι πολιτικοί από το 1974 (μεταπολίτευση), δηλαδή επί 21 χρόνια, καλούν το λαό σε λιτότητα για την τε­τραετία που αναλαμβάνουν την κυβέρνηση, υποσχόμενοι ανάκαμψη για την επόμενη τετραετία, πλην όμως η ανά­καμψη δεν επέρχεται και έτσι η κοροϊδία συνεχίζεται και στις επόμενες τετραετίες γιατί δεν έχουν ούτε την θέληση ούτε τις ικανότητες για να επιφέρουν ανάκαμψη. Το εξωτερικό χρέος της χώρας ξεπερνά τα 30 τρισεκατομμύρια δρχ και ο κάθε Ελληνας είναι χρεωμένος στις ξένες τράπεζες με 3,5 εκατομμύρια δρχ

ΦΟΡΟΥΣ πληρώνουν κανονικά μόνον οι μισθωτοί και συνταξιούχοι ενώ οι μεγαλοφοροφυγάδες, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστοί και τα ονόματά τους δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες, κανένας δεν τολμάει να τους ενοχλήσει. Οι βου­λευτές με νόμο που ψήφισαν οι ίδιοι και οι δικαστικοί με δικαστική απόφαση που εξέδωσαν οι ίδιοι, απαλλάσσουν τους εαυτούς τους κατά το ήμισυ από την καταβολή φόρου Ας σημειωθεί ότι η πληρωμή φόρων αποτελεί βασική Συ­νταγματική επιταγή την οποία παραβιάζουν αυτοί κόπτονται για τη Συνταγματική νομιμότητα. Τα “τεκμήρια” που κα­θιέρωσαν πρόσφατα εχουν ως στόχο την εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και σε λίγα χρόνια η Ελλάδα δεν θα παράγει τίποτε αλλά θα τα εισάγει όλα.

ΤΟ “ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ” για τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων κατάντησε τύπος χωρίς αποτέλεσμα γιατί (φαίνεται) δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν τις περιουσίες τους όπως π.χ. ο Ανδρέας Παπανδρέου, που καλεί το Λαό σε λιτότητα, ζει σε ανάκτορο αξίας 1.500.000.000 δρχ που έκτισε όπως λέει με το μισθό του και με “δάνεια”.

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ νοσεί αβάστακτα και αλίμονο σ’ όποιον το χρειαστεί και δεν είναι πλούσιος για να νοσηλευτεί στα πανάκριβα ιδιωτικά νοσοκομεία ή να ζητήσει τις υπηρεσίες του Γιακούμπ στην Αγγλία, όπως ο “σοσιαλιστής” Ανδρέας Παπανδρέου. Τα δημόσια μέσα πληροφόρησης αναφέρονται συχνά στα περίφημα φακελλά­κια των γιατρών του ΕΣΥ και η κυβέρνηση αφήνει αυτό το τόσο σοβαρό θέμα στην “ιδιωτική” πρωτοβουλία δηλαδή στους απλούς πολίτες και τους δημοσιογράφους να “βγάλουν το φίδι από την τρύπα” και ο αρμόδιος Υπουργός, που είναι και αυτός γιατρός, θέλει να αγνοεί το θέμα.

ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ στο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες και στις περισσότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις βρίσκονται στα χέρια των πολιτικών οι οποίοι με αναξιοκρατικά κριτήρια και για εξυπηρέτηση κομματικών και προσωπικών τους συμφερόντων διορίζουν τους “δικούς” τους (ενώ τα παιδιά του Λαού ζουν στην ανεργία) με αποτέλεσμα: α. Η Δημο­σία Διοίκηση είναι σχεδόν εχθρική προς τον λαό και αναποτελεσματική λόγω κακής οργάνωσης, έλλειψης ελέγχου και επανδρώσεώς της με ακατάλληλα πρόσωπα που η επιλογή τους γίνεται απ’ ευθείας από τους πολιτικούς. β. Οι μεγάλες ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις να μην είναι ανταγωνιστικές με τις επιχειρήσεις της λοιπής ΕΟΚ και να κλείνουν ή να καταλήγουν “προβληματικές” δηλαδή συντηρούμενες με “επιδοτήσεις” από τους φόρους δηλ. το μόχθο μας. Κάποιοι “διαγωνισμοί” που έγιναν για μικρό αριθμό θέσεων στο Δημόσιο αποτέλεσαν την μεγαλύτερη κοροϊδία του ΛΑΟΥ αφού οι περισσότεροι υποψήφιοι “απέτυχαν” για να διορισθούν σ’ αυτές τις θέσεις τα κομματόσκυλα.

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ θυμίζει οπερέτα σε σημείο που οι εταίροι μας στην ΕΟΚ μας θεωρούν ανύπαρκτους ή ενοχλητικούς στις μετεξελίξεις στην ΕΟΚ.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ καρκινοβατούν και οι διακηρύξεις των “μεγάλων” έργων καθυστερούν υπέρμετρα με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί δισεκατομμύρια τόσο από τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις λόγω των καθυστερήσεων όσο και από την μη έγκαιρη ύπαρξη βασικών έργων υποδομής όπως π.χ. το αεροδρόμιο των Σπάτων, που καθυστερεί η κατασκευή του 20 χρόνια με αποτέλεσμα το από πολλά χρόνια ανεπαρκές αεροδρόμιο του Ελληνικού δηλαδή το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ελλάδας, η “βιτρίνα” της Ελλάδας, να μην εξυπηρετεί τη διακίνηση των αεροσκαφών και οι κα­θυστερήσεις που δημιουργούνται να εμφανίζουν την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα.

ΟΙ ΜΙΖΕΣ αποτελούν κάτι το φυσικό για την καθημερινή μας ζωή και σχετικά ο βουλευτής Γιώργος Ανωμερίτης στις 3.8.1994 να δηλώσει τα εξής στα κανάλια της τηλεόρασης: (Η υπόθεση της ΑΓΕΤ είναι) “η κορυφή του παγόβουνου της πολιτικής διαφθοράς στον τόπο μας, της εμπορευματοποίησης της πολιτικής της έλλειψης οικονομικής δημοκρα­τίας και πρέπει με αφορμή την υπόθεση αυτή να κλείσουμε τον κύκλο που θέλει τον πολιτικό: έμπορο, εκπρόσωπο της διαφθοράς και τον άνθρωπο συγκοινωνεί άμεσα στην διεφθαρμένη ελληνική πολιτική εξουσία και στην κοινωνική βάση στην οποία μεταφέρει όλα τα συμπτώματα της διαφθοράς. Δυστυχώς η ελληνική μαφία είναι στην πολιτική εξουσία και ακόμα πιο δυστυχώς δεν υπάρχουν, όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιταλοί δικαστές. Οι Ελλη­νες δικαστές στην πλειοψηφία τους είναι έντιμοι αλλά… Πρέπει να συντριβεί το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς γιατί ο τόπος σε μια χώρα της μίζας δεν έχει μέλλον” (δηλαδή η Ελλάδα δεν έχει μέλλον)

Για την υπόθεση της ΑΓΕΤ ο παραιτηθείς από το βουλευτικό αξίωμα, λόγω της διαφθοράς, κ. Αν. Ανδριανόπουλος δήλωσε: “Αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο η βρομιά και η αθλιότητα του λεγόμενου πολιτικού βίου ”.

Οι  δηλώσεις των κ. κ. Γ. Ανωμερίτη και Α. Ανδριανόπουλου επιβεβαιώνουν τη λαϊκή παροιμία “το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι” και στην προκειμένη περίπτωση το κεφάλι είναι η πολιτική ηγεσία (δηλαδή οι πολιτικοί όλων των κομμάτων και των αποχρώσεων) η οποία οδηγεί το λαό στην φτώχια και την εξαθλίωση και το έθνος σε συρρί­κνωση, αν δεν προλάβει να αντιδράσει έγκαιρα. Εκείνο που χρειάζεται αυτός ο τόπος είναι η ΚΑΘΑΡΣΗ και η ΑΠΑΛ­ΛΑΓΗ από τους πολιτικούς εκείνους που ο Γιώργος Ανωμερίτης χαρακτήρισε “ελληνική μαφία” και ο Αντώνης Ανδριανόπουλος “βρομιά και αθλιότητα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: