ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤIΑΣ

Posted by lykofron στο 05/10/2010

(Εάν δεν ανατραπεί ή Κομματοκρατία, ουδεμία λύσις των προβλημάτων οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών, Συνταγματικών δύναται να επιτευχθεί).

Το Σύνταγμα κάθε Χώρας αποτελεί την αναγκαία και ικανή συνθήκη υπάρξεως της Δημοκρατίας και ευρύθμου λειτουργίας της κοινωνίας και του Κράτους. Τους όρους διά να λειτουργήσει η Δημοκρατία τους θέτει το Σύνταγμα, το όποιον καθορίζει την λειτουργία των Κομμάτων και των ατόμων ενός λαού.

Είναι πρωταρχικός και θεμελιώδης θεσμός, τον οποίο πρέπει όλοι νά σέβονται και να εφαρμόζουν. Το ακροτελευταίο άρθρον του Ελληνικού Συντάγματος αναγράφει : «Ή τήρηση του παρόντος απόκειται εις τον πατριωτισμό των Ελλήνων, πού δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το κατάλυση με τη βία». Δηλαδή το Σύνταγμα ταυτίζει την τήρηση των διατάξεων του με τον Πατριωτισμό των Ελλήνων και δεν την εμπιστεύεται εις τον Πατριωτισμό των Κομμάτων. Τούτο είναι ορθόν διότι τα Κόμματα εκφράζουν συμφέροντα ταξικά, συντεχνιακά, επαγγελματικός επιδιώξεις εξουσίας και συνδικαλιστικές προβολές.

Αν λοιπόν ένα κόμμα παραβιάζει ή αθετεί αρχάς ή διατάξεις του Συντάγματος, το ακροτελεύτιο άρθρον τούτου, επιτάσσει και υποχρεώνει να αντίδραση ο Πατριωτισμός εκάστου Έλληνα, διά να προστατεύει την Δημοκρατία.

Ή βία, την οποίαν θέτει ως προϋπόθεση το Σύνταγμα, είναι υλική και ψυχολογική. Ώς υλική βία δύνανται να θεωρηθούν αι δυναμικοί προσπάθειες ροπαλοφόρων-λαβαροφόρων προς βιαία κατάληψη του Κοινοβουλίου, αι βίαιοι καταστροφαί δημοσίας περιουσίας, αι δολοφονίαι αθώων πολιτών κ.λ.π. και ως ψυχολογική βία θεωρούνται αι απειλαί παραβιάσεως των νόμων του Κράτους, ή άρνηση τηρήσεως των νόμων κ.λπ..

Άλλα διαπιστώνομε ότι ουδεμία αντίδραση εκ μέρους πολιτών Ελλήνων είναι δυνατόν να αναπτυχθεί, διότι δεν υπάρχει θεσμικό όργανον εις το όποιον δύναται να απευθυνθεί.

Όταν τα κόμματα, φορείς της Δημοκρατίας υποτίθεται, παραβιάζουν αρχάς και διατάξεις του Συντάγματος, όταν γράφουν εις τα παλαιότερα των υποδημάτων των και νόμους και την ανεξάρτητο, κατά το Σύνταγμα, Δικαιοσύνη, όταν βιαίως επιτίθενται προς κατάληψη του Κοινοβουλίου κ.λπ., ποίος ό λόγος υπάρξεως των; Ή πορεία προς την χρεοκοπία οικονομική και κοινωνική είναι αποκλειστικό των έργον. Όταν οι φύλακες της νομιμότητας, Αστυνομία και Στρατός, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, έχουν ευνουχιστεί από την κομματοκρατία, τότε οδηγούμεθα με μαθηματική ακρίβεια εις το χάος. Και αυτό δεν ταιριάζει εις τους Έλληνας. Ή Ελλάς αξίζει καλυτέρους Έλληνες. Δεν της ταιριάζουν αδιάφοροι, οι όποιοι αναμένουν το μοιραίο με καθολική αδράνεια. Υπάρχουν λύσεις, αρκεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας να όρθωση το ανάστημα του, αυτό πού του έχουν δώσει η Πολιτεία και αι παραδόσεις και να ενεργήσει τα δέοντα, επικαλούμενος τον Πατριωτισμό των Ελλήνων ως θεματοφύλακας της τηρήσεως των άρχων και των διατάξεων του Συντάγματος. Ό Πρόεδρος τής Δημοκρατίας άρχει των Ένοπλων Δυνάμεων. Αι περιστάσεις είναι εξόχως έκτακτοι. Άς εκμεταλλευθεί τα προνόμια του και ας αφήσει κατά μέρος κομματικός προτιμήσεις, ίσως και υποχρεώσεις.

Ιστορικοί είναι αι στιγμαί. Ή Ελλάς κινδυνεύει με αφανισμό, όσον ποτέ άλλοτε εις την Ιστορία της. Οι ταγοί τής Πολιτείας, πνευματικοί, κοινωνικοί και «φύλακες», οφείλουν να αρθούν εις το ύψος των περιστάσεων διά να απαλλαγή ή Χώρα από την καταστρεπτική διά τον τόπον κομματοκρατία.

Και πώς θα πραγματοποιηθεί τοιούτο τι; Μα με τον διαχωρισμό των υπό του Συντάγματος προβλεπομένων εξουσιών και όχι με την παντοκρατορίαν του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος. Ας το μελετήσουν οι αρμόδιοι.

ΕΛΛΗΝΙΟΝ ΣΑΛΠΙΣΜΑ, ΑΡ. ΔΕΛΤΊΟΥ 102 Αυγ-Σεπτ 2010,  Τηλ. 2103605305, ΦΑΞ 2103605325

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤIΑΣ”

 1. Φίλε ΛΥΚΟΦΡΩΝ,

  Το διευθαρμένο πελατειακό πολιτικό μας σύστημα, έχει με την κομματοκρατία αλώσει κάθε είδος δραστηριότητας της κοινωνίας μας και στραγγαλίσει την αξιοκρατία. Έχει ανατρέψει σιωπηρά την αντιπροσωπευτική δημοκρατία και επιβάλλει την κομματική δικτατορία, για να ελέγχει τους πολίτες. Η κατάργησή της είναι επιτακτική ανάγκη για την επιβίωση του έθνους.
  Η κατάληξη της ανάλυσής σας «να το μελετήσουν οι αρμόδιοι» δε ξέρω που απευθύνεται, απλά διότι οι αρμόδιοι είναι μέρος του προβλήματος.
  Η πρότασή μου είναι να γίνει από το λαό ένα Αίτημα ( petitiom ), προς το Πρόεδρον της Δημοκρατίας και τους Αρχηγούς των κομμάτων, με απαίτηση την αποκομματικοποίηση του κράτους. Το Αίτημα υποκαθιστά το δημοψήφισμα που σε μερικές χώρες γίνεται με συγκέντρωση ορισμένου αριθμού υπογραφών. Το Σύνταγμά μας δεν προβλέπει αίτημα για δημοψήφισμα. Η δυνατότητα όμως που προσφέρει το Ιντερνέτ για συλλογή υπογραφών ενός συγκεκριμένου Αιτήματος, είναι υπαρκτή και εναποκειται σε μας να την αξιοποιήσουμε κατάλληλα για προώθησή του.
  Προτείνω να αναλάβεται την πρωτοβουλία σύνταξης του Αιτήματος και την κυκλοφορία του για συλλογή υπογραφών, όσο γίνεται περισσοτέρων υπογραφών από τους πολίτες ππριν την υποβολή του στους αποδέκτες. Εάν κατορθωθεί, με τη βοήθεια όλων όσων πιστεύουν στην κατάργηση της κομματικοποίησης του κράτους, η συλογή μεγάλου αριθμού υπογραφών, ίσως εκατοντάδων χιλιάδων, τότε μπορεί κάτι να γίνει.
  Το http://www.petitiononline.com/ διατίθεται για την περίπτωση.

  Φιλικά
  Αθαν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: