ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ

Posted by lykofron στο 24/11/2010

 Γι’ αυτήν μας μίλησε ο Πρωθυπουργός, αλλά ψεύδεται!

Είναι δυνατόν να έχουν γίνει οι εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης στις 7/11/2010 και να έχουν παρέλθει 13 ημέρες χωρίς να γνωρίζουν οι υποψήφιοι τους σταυρούς που συγκέντρωσαν; Φυσικά, σε μικρές πληθυσμιακά πόλεις και στα χωριά, οι ενδιαφερόμενοι τους έμαθαν την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Ο λόγος γίνεται για τις μεγαλύτερες περιοχές και πόλεις. Για την Αθήνα συγκεκριμένα, όπου εκτέθηκα και η υπογράφουσα. Μια καθυστέρηση 2-3 ημερών μπορεί να γινόταν αποδεκτή και κατανοητή.

Ακόμα και η αναμονή μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές της δεύτερης Κυριακής 14/11/2010 μπορεί να συζητιόταν, για λόγους εσωτερικής σκοπιμότητας… Αδιανόητη, όμως, είναι κάθε δικαιολογία για την μέχρι σήμερα μη ανάρτηση των σταυρών της πρώτης ψηφοφορίας, αφού δεν είχαμε σταυροδοσία στη δεύτερη. Πού είναι η διαφημιζόμενη ψηφιακή Ελλάδα;  Πώς απαιτεί η εξουσία να αποδέχομαι τις αποφάσεις της; Ποία είναι η εκτίμησή της προς τον πολίτη;  Γιατί αποδεικνύεται τόσο αχάριστη προς εμένα που αποφάσισα εκτιθέμενη να συμβάλω στην καλύτερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης;  Γιατί με χρησιμοποίησε και δεν με σεβάστηκε;   Επιτέλους πόσα μαγειρέματα πρέπει να γίνουν μέχρι την δημοσίευση των σταυρών με τη σιγουριά της αποτροπής ενστάσεων;  Μετά από πόσες προσθαφαιρέσεις η εξουσία θα οδηγήσει στην ικανοποίηση των διαπραγματευτικών προτάσεων και σχεδίων  του συστήματος;

Κυρίες και κύριοι, γνωρίζω πως κι εσείς διερωτάσθε και συμμερίζεσθε την αγανάκτησή μας, επειδή και εσείς που μας τιμήσατε με την ψήφο σας περιμένετε να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα. 

 Φίλες και φίλοι, κάνουμε άλλη μία διαπίστωση του χάους που επικρατεί στη χώρα του παραλόγου και της ύπνωσης…

Ξυπνήστε ! Σηκωθήτε ! Μόνο παίρνοντας τις τύχες μας στα χέρια μας και την τύχη της πατρίδας και του Έθνους στους δικούς μας ώμους, θα  διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας!  Υφιστάμεθα τη διακυβέρνηση μιας κομματικής «νομενγκλατούρας», που προήλθε από μια τεράστια μειοψηφία του 1/3 των ψηφισάντων, επειδή δεν επήγαμε  στο ραντεβού μας με την κάλπη. Ήταν σίγουρο πως η αποχή θα παρατείνει την εξουσία μιας ανήμπορης κυβέρνησης, που πειραματίζεται πάνω σε ευνουχισμένους πολίτες, που σέρνεται, που γνωρίζει καλά ότι απαξιώθηκε και που, μάλλον, θα γράψει το τέλος των μονοκομματικών κυβερνήσεων και στη χώρα μας. Αλλά και έτσι δεν θ’ αλλάξουν πολλά πράγματα. Ανακατεύονται τα ίδια φθαρμένα άτομα, των οποίων η μέχρι σήμερα πρακτική δεν εγγυάται για ένα ανένδοτο αγώνα εκεί, όπου η αξιοπρέπεια και ο πατριωτισμός απαιτεί και επιβάλλει …    Το σύστημα πρέπει να αλλάξουμε: Το πώς, το πότε και ποίοι πολίτες θα έχουν δικαώμα να είναι υποψήφιοι για το αξίωμα του βουλευτού.  Έχουμε άλλη πρόταση. Την καταθέτουμε σύντομα.  Συστήνουμε κάτι άλλο οπωσδήποτε σωστότερο, δημοκρατικότερο και αδιάφορο για όσους αποβλέπουν στο υλικό κέρδος. Προτείνουμε και  συγχρόνως θεωρούμε θεμιτές τις παρεμβάσεις και συμπληρώσεις των προτάσεων μας, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό :

1)Οι υποψήφιοι να έχουν φτάσει στο τεσσαρακοστό έτος (40) της ηλικίας τους οπουδήποτε και αν εργάζονται, κερδίζοντας τουλάχιστον επί 10ετία τα «προς το ζειν» μόνοι τους.

2)Να συνεχίσουν να αμείβονται με το μισθό που είχαν στην προηγούμενη εργασία τους.

3)Να ανήκουν στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα, ως να τους έγινε απλή μετάταξη.

4)Οι συνταξιούχοι υποψήφιοι να συνεχίζουν, εννοείται, να αμείβονται με τη σύνταξή τους, όποια είναι αυτή.

5) Να μην έχει δικαίωμα κανένας υποψήφιος να εκλέγεται περισσότερο από δύο τετραετίες και να δικαιούται να επανέλθει στην προηγούμενη εργασία μετά το πέρας της βουλευτικής του υπηρεσίας.

6)Να καταργηθεί ο νόμος περί βουλευτικής ασυλίας, αλλά και η παραγραφή αδικημάτων.

7)Να γίνεται εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από  τη  βάση με αρμοδιότητες  αυξημένες.

8)Να υποχρεώνεται η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα με συλλογή τουλάχιστον 500.000 υπογραφών.

9)Να κλείσουμε στη φυλακή  μερικούς καταχραστές του πλούτου της χώρας με συνοπτικές διαδικασίες, όπως έκανε ο Τσάβες στη Βενεζουέλα.

Πιστεύουμε, έτσι, ότι μετριάζουμε κατά πολύ τη διαφθορά, ότι συμβάλλουμε σε περισσότερη αξιοκρατία και ότι  συγκλίνουμε προς ένα ελπιδοφόρο τρόπο διακυβέρνησης με πολλές σημαντικές θετικές παραμέτρους:   Δεν αποκλείεται, δηλαδή, ο Έλληνας πολίτης του δικαιώματος του «εκλέγεσθαι», ούτε υποχρεώνεται από κανένα να είναι υποψήφιος.   Δεν θα γίνεται η νέα του απασχόληση επάγγελμα πλουτισμού, ούτε θα δικαιούται να προβάλλει την παραμικρή αντίδραση για το ότι τα οικονομικά του δεν επαρκούν.  Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του βουλευτού, εξ άλλου, η Πολιτεία πληρώνει για γραφεία και στελέχωση αυτών, για ταξίδια και τηλεφωνικές επαφές.  Η εκλογή επίσης στο λειτούργημα του βουλευτού προσφέρει στον καθένα αυτοκίνητα και τηλέφωνα,κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση, παρουσιάζει την ευκαιρία να διοχετεύσει καθένας την επιθυμία του για προσφορά και, επιτέλους, να ικανοποιήσει τη φιλοδοξία του.

Τέτοιες προτάσεις υπηρετούν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις ανθρωπίνων κοινωνιών Με τέτοια μέσα επιτυγχάνουμε τη διατήρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Με ανάλογη συγκεκριμένη προοπτική πετυχαίνουμε την επιβολή και επικράτηση των ηθικών αξιών. Με την εθελοντική προσφορά εδραιώνουμε τη συνολική προόδου και  ευημερία.

  Σπαθάτου Αδαμαντία – Ανδρονίκη,  Ιστορικός-Αρχαιολόγος-Εκπαιδευτικός, Μέλος Κ. Ε. του ΛΑ.Ο.Σ.   Αθήνα , 20 – 11 – 2010

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ”

  1. ΒΑΡΒΑΣ said

    «Να συνεχίσουν να αμείβονται με το μισθό που είχαν στην προηγούμενη εργασία τους» Και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ??
    Κατά τα λοιπά συμφωνώ, αλλά συμπληρώνω.
    Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 150. Διακοπή χρηματοδοτήσεως των κομμάτων. Κανένας βουλευτής, Υπουργός, Υφυπουργός, μόνον τεχνοκράτες, κάτοχοι του αντικειμένου και Γεν. Γραμματέας, παλαιό στέλεχος του Υπουργείου με 25ετή προυπηρεσία γνωρίζων πρόσωπα και πράγματα του χώρου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: