ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Posted by lykofron στο 26/03/2011

υπό ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΤΣΙΠΛΑΚΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ – ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ, Email atsiplak@otenet.grwww.aristidistsiplakos.gr                                                                    

Είναι πάρα πολλοί που πρεσβεύουν ότι η λύση για να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα είναι η επαναδιαπραγμάτευση ή αναδιάρθρωση του Δημοσίου χρέους. Αν εξαιρέσουμε εκείνους που ανήκουν σε κόμματα που επιδιώκουν την χρεοκοπία της χώρας μας που συνεπάγεται την εξαθλίωση των πολιτών για να αυξήσουν την κομματική τους δύναμη, δεν μπορώ να καταλάβω τους υπόλοιπους που συμφωνούν με  αυτή την ολέθρια πρόταση για την χώρα μας. Στην περίπτωση που γίνει αυτό τότε η χώρα μας χάνει την  αξιοπιστία της διεθνώς, την αξιοπρέπειά της και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να επανέλθει στις αγορές για δεκάδες χρόνια. Τα σενάρια που θα επακολουθήσουν θα είναι εφιαλτικά για τους απλούς πολίτες, δεδομένου ότι καθίσταται προβληματική η εξυπηρέτηση των στοιχειωδών υποχρεώσεων του Δημοσίου και ότι αυτό συνεπάγεται με την μείωση  μισθών και συντάξεων και για τους μικροκαταθέτες και γενικότερα για το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

 Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο τμήμα του Δημοσίου χρέους οφείλεται στις προμήθειες όλων των εξοπλισμών που έγιναν την τελευταία περίοδο, όπως επίσης και των διαφόρων κρατικών προμηθειών που έγιναν με διακρατικές συμβάσεις όπως οι προμήθειες από την ΣΗΜΕΝΣ κ.λ.π.

Είναι μεγάλο λάθος να προβούμε σε αναδιαπραγμάτευση του συνολικού Δημοσίου χρέους που θα έχει σαν αποτέλεσμα την απώλεια της καλής φήμης της χώρας μας, όπως διαμορφώθηκε εδώ και 2500 χρόνια με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ μπορούμε χωρίς να τρωθεί η αξιοπιστία μας να ζητήσουμε επαναδιαπραγμάτευση  όλων των Κρατικών προμηθειών που έγιναν τουλάχιστον την τελευταία 20 ετία. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πληρώσει στην ΣΗΜΕΝΣ για την ψηφιακή τηλεφωνία 56.000δρχ το 1994 και να καταργηθεί ο διαγωνισμός που είχε γίνει το 1993 με προσφορά της ΙΒΜ  30.000 δρχ.

Άλλο παράδειγμα αναφέρω τα 40 Μιράζ που αγοράσαμε σε τριπλάσια τιμή από εκείνη που τα αγόρασαν άλλες χώρες την ίδια ακριβώς περίοδο. Να ζητήσουμε από τους προμηθευτές μας, την μείωση της οφειλής στο πραγματικό κόστος που αγόρασαν οι άλλες χώρες και την διαφορά να μας πούν σε ποιους την έδωσαν για μίζες κ.λ.π. να τους αναζητήσουμε και να τους αναγκάσουμε να τους τα επιστρέψουν.

Δεν είναι δυνατόν να μας προμηθεύει η Γερμανία τρία υποβρύχια και μάλιστα ελαττωματικά αντί 450 εκ. ευρώ και την ίδια περίοδο τον ίδιο τύπο υποβρυχίων να τα προσφέρει στην Κορέα με τίμημα 150 εκ ευρώ. Η επέμβαση του εισαγγελέα που εντόπισε 37 ενόχους και μάλιστα δύο υπουργούς δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα, ούτε πρόκειται να τιμωρηθεί κανένας σύμφωνα με την μέχρι τώρα εμπειρία μας. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να απαιτήσουμε από την κ. Μέρκελ, η οποία μας συμπεριφέρεται με τον πιο απαξιωτικό τρόπο, εκτός από την καταβολή του κατοχικού δανείου κ.λ.π. αποζημιώσεις που μας οφείλει  να αναγκάσει την ανάδοχο εταιρία HDW που μας προμήθευσε τα υποβρύχια να κρατήσει τα ομόλογα που αντιστοιχούν στο πραγματικό κόστος των υποβρυχίων και να ακυρωθούν τα επί πλέον χαρακτηρίζοντάς τα ως επαχθές χρέος και προϊόν συναλλαγής και ας μας αποκαλύψουν που έδωσαν τα υπόλοιπα για να τα αναζητήσουμε. Είναι δυνατόν να μην εξακριβωθεί το πραγματικό κόστος των Ρωσικών εξοπλισμών S300 κ.λ.π. που υπερτιμήθηκαν λόγω των αντισταθμιστικών 75. εκατ. δολαρίων που ουδέποτε εισπράξαμε, αλλά βρίσκονται σε λογαριασμούς οφ σιόρ εταιριών των οποίων αγνοούμε τους μετόχους;

  Δεν είναι δυνατόν για τους Ολυμπιακούς αγώνες  τίμημα που κατέβαλλε η χώρα μας για το C4I, να ήταν πενταπλάσιο από το τίμημα που προσφέρθηκε αργότερα  από άλλη εταιρία για το ίδιο σύστημα για παρόμοιες ανάγκες στην Θεσσαλονίκη. Αν εντοπισθούν όλες οι μεγάλες προμήθειες που έγιναν τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια  και αν  για κάθε μία  εξετάσουμε σε ποια τιμή τα προμήθευσαν σε άλλες χώρες και να δεχθούμε ως χρέος το πραγματικό κόστος και όχι το κόστος που διαμορφώθηκε από τις μίζες σε εκείνους που διαχειρίσθηκαν τις προμήθειες, τότε θα δούμε μια θεαματική μείωση του Δημοσίου χρέους, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την επάνοδό μας στις αγορές και την απαλλαγή μας από την τρόικα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ακόμα θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, θα εντοπισθούν όσοι είναι υπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα της χώρας και θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου. Ο εντοπισμός των υπευθύνων που  για την δυσχερή κατάσταση της χώρας μας, μπορεί να γίνει και από την σωστή και ενδελεχή εξέταση του πόθεν έσχες, όλων όσων διετέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί Γραμματείς ή πρόεδροι οργανισμών και δημοσίων λειτουργών, που είχαν σχέση με τις κρατικές προμήθειες και να δημευθούν όσα περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν δικαιολογούντα από τα νόμιμα έσοδά τους.

 Υπάρχει όμως πολιτική Βούληση και η τόλμη που χρειάζεται και από τα δύο κόμματα εξουσίας να προχωρήσουν στην ενέργεια αυτή με την οποία θα αποδείξουν ότι δεν καλύπτουν κανένα και επιθυμούν την εξυγίανση του πολιτικού μας συστήματος;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: