ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

-Η αγανάκτηση ενός Έλληνα αγωνιστή της Βορείου Ηπείρου

Posted by lykofron στο 28/03/2011

Ο Κώστας Κ. Κυριακού είναι ένας από τους σπάνιους σημερινούς μαχητές του Ελληνισμού που αξίζουν τον τίτλο του ήρωα. Κατάγεται από την Δερβητσιάνη, της επαρχίας Αργυροκάστρου (Βορείου Ηπείρου). Όταν ενηλικιώθηκε, ακολουθώντας την αγωνιστική παράδοση των προγόνων του, αγωνίστηκε για τον Ελληνισμό. Έτσι το 1974, μόλις 19 χρονών, συλλαμβάνεται από τις αρχές του αλβανικού κράτους για προπαγάνδα κατά της Αλβανίας και υπέρ της Ελλάδας και καταδικάζεται σε 9 χρόνια φυλάκιση. Υπέφερε τα πάνδεινα στο σκληρότερο στρατόπεδο της Αλβανίας του Χότζα, το ΣΠΑΤΣ, με σκληρή καταναγκαστική εργασία σε ορυχεία μεχρι το 1982. Μετά την αποφυλάκιση εργάζεται σε «αγροτικές φυλακές» στον κάμπο της Δρόπολης, μέχρι το 1990. Μεταξύ του 1986–87 θέτοντας τον εαυτό του σε κίνδυνο, στέλνει με μυστικό τρόπο (μέσω τουριστών) επιστολές στον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής κ. Γ. Αλευρά, με σκοπό να ενημερώσει για την δραματική κατάσταση στην Βόρειο Ήπειρο. Όμως τη δράση του αυτή την πληροφορείται η Σιγκουρίμι και για να μην υποκύψει από νέα βασανιστήρια παρατάει γυναίκα και παιδί και με κίνδυνο της ζωής του, δραπετεύει στην μητέρα Πατρίδα τον Ιούλιο του 1990.  Το 1992 επιστρέφει στην ιδιαιτέρα του πατρίδα όπου εκλέγεται δημογέροντας στο χωριό του τη Δερβητσιάνη.

Την 28η Οκτωβρίου του 1992 κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, γιατί ως δημογέροντας δεν δέχτηκε να κατεβάσει τις ελληνικές σημαίες που είχαν υψωθεί με την επέτειο του Ιστορικού ΟΧΙ.

Το 1993 κρατείται και ξυλοκοπείται στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, για την διοργάνωση και τη συμμετοχή σε διαμαρτυρία για τον άδικο διωγμό του διορισμένου στην Μητρόπολη Αργυροκάστρου, Αρχιμανδρίτη Χρ. Μαϊδώνη.

Αργότερα εντάσσεται στην ΟΜΟΝΟΙΑ και προσπαθεί, μαζί με άλλους, μέσα από αυτή την Ελληνική μειονοτική οργάνωση να διεκδικήσει τα μειονοτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα του Ελληνισμού της Αλβανίας. Συλλαμβάνεται ξανά το 1994 και κλείνεται στη φυλακή μαζί με άλλα τέσσερα ηγετικά στελέχη της «Ομόνοιας» όπου πέφτουν όλοι θύματα ξυλοδαρμού και ποικίλων άλλων βασανιστηρίων. Τελικά οδηγούνται στην περιβόητη «Δίκη των 5», μια δίκη παρωδία, όπου και πάλι ο ίδιος καταδικάζεται σε 8 χρόνια φυλάκιση, με εντελώς ανερμάτιστες και κατασκευασμένες κατηγορίες, κάτι που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, τελικώς παραδέχτηκε δημόσια το 2005. Όμως μια ολόκληρη ζωή φυλακής, καταναγκαστικής εργασίας και βασανιστηρίων δεν στάθηκε αρκετή για να καταβάλλει τον Κώστα Κυριακού.

Από το 1999 μέχρι το 2004 σπουδάζει στην Νομική Σχολή Αθηνών και κάτω από συνθήκες στέρησης, αποκτά το πτυχίο του και γίνεται μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία, τα οποία αναφέρονται στις συνθήκες ζωής στην Αλβανία: «Η Δίκη των 5» το 2006 (σε συνεργασία με τους πρώην συγκρατούμενους του), «Στα Μονοπάτια της Κόλασης» το 2000, «Οι Ξεχασμένοι Ήρωες» το 2000, «Ελεύθερος Φυλακισμένος» το 1997.

Σήμερα σε μια εποχή που η χώρα μας βρίσκεται μέσα σε έναν πρωτοφανή ασύμμετρο πόλεμο, όπου εκτός από το γενικό ξεπούλημα και την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα, δολοφονούν την εθνική μας υπόσταση μέσα από επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις παραπλανητικών και διαστρεβλωτικών απόψεων σχετικά με την ιστορία μας στα ΜΜΕ, ο Κώστας Κυριακού διαμαρτύρεται με αγανάκτηση και διαψεύδει τα γραφόμενα ενός βιβλίου του Σταύρου Τζίμα

 

Σχετικά για το «βιβλίο» του Σταύρου Τζιμα με τίτλο: «ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ» Αλβανία και Ελλάδα στη μετά – Χότζα εποχή o Κώστας Κυριακού αναφέρει ότι το βιβλίο αυτό αμαυρώνει όχι μόνο τον αγώνα των Ελλήνων της μαρτυρικής Βορείου Ηπείρου αλλά και ολοκλήρου της Ελλάδος. Διαβάστε τα σχόλια του :

Ανέκαθεν η έκδοση ενός βιβλίου απέβλεπε και αποβλέπει στην ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, εκφράζοντας συγχρόνως την εθελουσία προσφορά του στο σύνολο και την ψυχική ανάταση του ερευνητή, συγγραφέα. Τέλος βοηθούν στην διατήρηση της μνήμης και της μνημοσύνης, που η ύπαρξή τους είναι αναγκαία για τα έθνη και τους λαούς.

Τα βιβλία της Ιστορίας αποτελούν σημαντικά βοηθήματα των πολιτών διότι συμβάλουν στην ενημέρωση του εθνικού γίγνεσθαι στην διαχρονική του πορεία. Ιδιαιτέρα σπουδαιότητα παρουσιάζουν τα βιβλία που αφορούν ιστορικά γεγονότα της νεωτέρας ή της νεωτάτης ιστορίας μας, τα οποία έχουν μείνει άγνωστα ή ανεξιχνίαστα, ακόμη και για τους φανατικούς αναγνώστες. Και ο πλέον καλοπροαίρετος αναγνώστης αντιλαμβάνεται, χωρίς ιδιαιτέρα «δαπάνη φαιάς ουσίας», ότι το βιβλίο του Σταύρου Τζίμα, (Στον αστερισμό του εθνικισμού», ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑ – ΧΟΤΖΑ ΕΠΟΧΗ), δεν διακρίνεται για κάποιο των προαναφερθέντων χαρακτηριστικών, ούτε και βοηθά στη γνώση γεγονότος ή γεγονότων. Αποτελεί δε χαρακτηριστικό δείγμα προχειρότητας, αοριστολογίας και ασάφειας των γραφομένων, χωρίς οι ελλείψεις αυτές να απασχολούν τον δημοσιογράφο – συγγραφέα.

Το βιβλίο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του κυρίαρχου «φρούτου» των ημερών μας, όταν υιοθετείται, προβάλλεται αβίαστα, και ενισχύεται ποικιλοτρόπως πάσα γενικώς άποψη ή θέση ξένων ή ξενικών, συμφερόντων οι οποίες αντιστρατεύονται την εθνική μας ακεραιότητα και ανεξαρτησία, την ύπαρξή μας, την εθνική μας αξιοπρέπεια. Και το πεδίο αποδοχής των καινοφανών αυτών μηνυμάτων, αφορά την ίδια μας την Ιστορία, την εν γένει παράδοσή μας, την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομία, την ενίσχυση επιχειρημάτων, θέσεων και απόψεων άλλων δυνάμεων της περιοχής (π.χ. Σκοπίων, θέσεων της Τουρκίας για το Αιγαίο, κ.λ.π.)…..

Σε ένα σχετικώς πρόσφατο γεγονός, το οποίο συγκλόνισε τον Ελληνισμό, την Δίκη των «5» στελεχών της ΟΜΟΝΟΙΑ, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας υιοθετεί και προβάλλει – τάχα προβληματιζόμενος – το σαθρό κατηγορητήριο της δίκης, τα λεχθέντα και υποστηριχθέντα από τους Εισαγγελείς του Αλβανικού Δικαστηρίου και των Αλβανικών Κρατικών Υπηρεσιών στρεφόμενος κατά των στελεχών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, των Βορειοηπειρωτικών σωματείων, των εθελοντών, που συμπαραστάθηκαν στους δικαζόμενους «5» κ` ….. εμμέσως ….. στις διεθνείς Οργανώσεις, που απέκρουσαν τα ανελεύθερα και απάνθρωπα σχέδια και διώξεις των Τιράνων.

Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας επίσης αγνοεί το περιεχόμενο και την ετυμηγορία της υπ` αριθμ. 752/99 Αποφάσεως του Εφετείου Αθηνών, το οποίο εδίκασε την υπόθεση «καλάσνικωφ» και την οποία ο κ. Τζίμας περιπλέκει με την δίκη των «5» και άλλα θέματα που τα γενούν «πληροφορίες», «διαδόσεις» και άφθονα ¨ακούσματα» ….

Πολλές φορές ο δημοσιογράφος, στις μυστικές αναζητήσεις του, αγγίζει τα όρια του Η. Πουαρώ και συγγραφέων βιβλίων επιστημονικής φαντασίας.

Αποτελεί ερώτημα, το που αποβλέπει τελικώς η επιθυμία του δημοσιογράφου να αναζητεί με αυτό τον τρόπο (δηλαδή δικαιώνοντας άνευ στοιχείων κατηγορητήρια κ.λ.π.) «επαναφορά» γεγονότων, σπιλώνοντας ουσιαστικά πρόσωπα, Σωματεία, Οργανώσεις κ.λ.π., και μάλιστα στην σημερινή εποχή.

Σήμερα, που η πατρίδα μας, κατέχεται από τις επιταγές του Δ.Ν.Τ., των συνεργατών τους και τις διατάξεις του «Μνημονίου» και της «Δανειακής Σύμβασης», οι ατομικές ελευθερίες τίθενται υπό διωγμό, κοινωνικές κατακτήσεις πλήττονται, εργασιακά δικαιώματα συρρικνώνονται δημιουργουμένων των προϋποθέσεων για την κατασκευή εργασιακού μεσαίωνα, ενώ προσβάλλεται ευθέως η εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία …… και καλπάζει η δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για το κλείσιμο – με υποχωρήσεις – πολλών ανοικτών και «μισάνοικτων» εθνικών θεμάτων (Κυπριακό, Αιγαιακό, Θρακικό, Μακεδονικό, Βορειοηπειρωτικό.)

Που αποβλέπει, άραγε, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας;;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΠΗΓΗ http://ellinonenosis.gr/2011-01-24-14-32-12/232-2011-03-27-23-32-22.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: