ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

Χάνουμε τη Θράκη- ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Posted by lykofron στο 07/01/2012

Με τα αποσχιστικά και αυτονομιστικά κινήματα στην Ελλάδα, που βασικά προάγει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, η Θρακη θα αποκτήσει σύντομα μια δική της αυτονομία. Κύριε Geoffrey Παπανδρέου, σε ποιά αρχή θα πρέπει τότε να κάνω αίτηση για ταυτότητα και διαβατήριο στην Θράκη;του Εμμανουήλ Σαρίδη

Απόλυτη έλλειψη γνώσεως του αντικειμένου και εθνικής πολιτικής

Η έλλειψη μιας εθνικής πολιτικής από τις ελληνικές κυβερνήσεις και η δραστηριότητα της Τουρκίας οδηγούν την Θράκη ντουγρού στην ανεξαρτητοποίηση. Αυτά δεν είναι λόγια του αέρα, αλλά η πραγματικότητα, όπως την εμφανίζουν οι βλακώδεις χειρισμοί του θέματος, μια ολόκληρη σειρά απο πρωτόλειες ενέργειες και εγκληματικές παραλείψεις, που συνέβαλαν κυρίως στην δημιουργία του αυτονομιστικού κινήματος στην ελληνική Θράκη. Η έλλειψη μιας εθνικής πολιτικής συνιστά βέβαια η ίδια μια πολιτική, εις βάρος μας. .
Ας αφήσουμε τον χαρακτηρισμό των μειονοτήτων στην συνθήκη που υπεγράφη στις 30.01.1923 στην Λοζάννη μεταξύ της Τουρκίας και Ελλάδος για την Ανταλλαγή των Πληθυσμών [5] και απο την οποία εξαιρέθηκαν (a) The Greek inhabitants of Constantinople και (b) The Moslem inhabitants of Western Thrace (άρθρο 1), considered as Moslem inhabitants of Western Thrace, χωρίς να ανεφέρονται οι επι μέρους μειονότητες αυτού του μουσουλμανικού πληθυσμου. Ένα αριστούργημα (!) επιστημονικής Εθνολογίας ή μια παγίδα για μελλοντικές διακρατικές επιπλοκές; Όπως και νάναι, ας περάσουμε στις συνέπειές του. .
Πρώτη και καλύτερη εκείνο το περίφημο φερμάνι που εξέδωσε στις 28.01.1954, επί κυβερνήσεως Αλέξανδρου Παπάγου, ο Γενικός Διοικητής Θράκης Γ. Φεσσόπουλος, και το οποίο όριζε, ότι «Κατόπιν διαταγής του κ. Προέδρου της Κυβερνήσεως, παρακαλούμεν όπως εφεξής εις πάσαν περίπτωσιν γίνεται χρήσις του όρου «Τούρκος – τουρκικός», αντί του τοιούτου «μουσουλμάνος – μουσουλμανικός». Επί τούτοις δέον να μεριμνήσετε δια την αντικατάστασιν των εν τη περιφέρεια υμών υφισταμένων διαφόρων επιγραφών, όπως «Μουσουλμανικόν σχολείον, Μουσουλμανική κοινότης» κ.τ.λ. δια της ταύτης «Τουρκικόν» [6]. .
Η – για μένα – εγκληματική αυτή ενέργεια του Παπάγου, που πήγαινε ασορτί με την έλλειψη οποιαδήποτε αντίδρασης της Ελλάδος στο πογκρόμ του τουρκικού όχλου εναντιον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης τον Αύγουστο/Σεπτέμβριο του 1955, απέβλεπε, λέει, στον καθησυχασμό της Δύσης για την τύχη των Τουρκοκυπρίων στην περίπτωση Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα. Ο κουτοπόνηρος όμως στρατάρχης δεν αντελήφθη, ότι έτσι άναβε το φιτιλι, που αργά ή γρήγορα θα ανατίναζε στον αέρα την υπόσταση του ελληνικού κράτους [7].
Ούτε ο Παπάγος, ούτε και οι άλλοι υπηρέτες του Ηγεμόνα που «κυβερνούν» απο τότε την Ελλάδα, αντελήφθησαν λοιπόν ή δεν έδωσαν σημασία ή προφανώς δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς, στο τι σημαίνουν οι πράξεις ή μάλλον η έλλειψη πράξεων τους για την χώρα μας. Πρώτα γιατί ήσαν – και είναι -, απο το είδος αυτών που στρατολογεί ο Ηγεμόνας, γιατί του κάνουν καλύτερα την δουλειά του:.Βλάκες, ανίδεοι και …άπληστοι. Και δεύτερον, γιατί τα πολιτικά κομματα στα οποία ανήκουν (δεξιά, αριστερά, φιλελευθερα, πράσινα, κόκκινα) στην πραγματικότητα είναι μόνο οι σκωληκοειδείς αποφύσεις των πολιτικών κομμάτων των καθοριστικών δυνάμεων του Κέντρου, οι αποφάσεις των οποίων, εν είδει συγκοινωνούντων δοχείων, φτάνουν μέχρι και τον τελευταίο αποδέκτη, εδω την Ελλάδα. .
Το ίδιο που ισχύει βέβαια και για τις οποιουδήποτε άλλου είδους αποφάσεις των διεθνών οργανώσεων, των οποίων η χώρα μας είναι μέλος (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, κ.λπ. κ.λπ.). Και αυτό σημαίνει, ότι στην Ελλάδα Υπουργεία, πολιτικά κόμματα (ακόμη και οι αναρχικοί), Τράπεζες, οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Οικολόγοι, κουλτουριάρηδες, τα πάντα, δεν έχουν μια δική τους – και σε καμμιά περίπτωση μια ελληνική – πολιτική, αλλά μεταφέρουν απλώς, όπως οι βιομηχανικοί ιμάντες, την πολιτική βούληση του Κέντρου, δηλαδή του Ηγεμόνα, στη χώρα μας. Εφαρμόζουν δηλαδή, έκοντες ακόντες, την πολιτική παγοσμιοποίησης που ακολουθεί. Σε αντίθεση με την Τουρκία, που έχει μια πάγια πολιτική την οποία ακολουθεί απαρέγκλιτα και κατα γράμμα.

Η Θράκη υπο το πρίσμα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας

Για την Τουρκία το αυτονομιστικό κίνημα που υποθάλπει στην Θράκη έχει τις βάσεις του στην ιδεολογία της Τουρκίας των 360 Τούρκων, που προπαγανδίζουν απο το 1961 οι «Γκρίζοι Λύκοι» (τουρκικά Bozkurtlar ή Bozkurtçular), τα μέλη του «Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος» („Milliyetçi Hareket Partisi“, MHP) του Alparslan Türkeş (κάτι ανάλογου με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη). .
Και αυτό που δεν έχει η Ελλάδα για την Θράκη, το έχει η «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του Recep Tayyip Erdoğan και του υπουργού εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, στο βασικό πόνημα του οποίου «Stratejik Derinlik) («Στρατηγικό βάθος») τα Βαλκάνια θεωρούνται σαν μια «κεντρική περιοχή της Αφρο-Ευρασίας» και μια ζώνη ανακατατάξεων με μια μεγάλη πολιτιστική και οικονομική σημασία για την Τουρκία. Καθόλου παράξενο, που ο Davutoğlu και οι συνοδοιπόροι του θεωρούνται σαν Νεοοθωμανοί, που έπιδιώκουν ένα είδος νεκρανάστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Με ότι αυτό σημαίνει για τα Βαλκάνια και την Θράκη. Ναί, η Τουρκία είχε πάντα μια πάγια και ξεκάθαρη εξωτερική πολιτική, την οποία ακολουθεί απαρέγκλιτα, σε αντίθεση με τους δικούς μας ντενεκέδες πολιτικούς, που δεν ξέρουν τι θέλουν, γιατί οι αποφάσεις τους είναι στην πραγματικότητα η πολιτική του Ηγεμόνα, που ουδεμία σχέση έχει με τα ελληνικά συμφέροντα. .
Η τουρκική πολιτική για την ελληνική Θράκη προβλέπει την τουρκοποίηση των Μουσουλμάνων της Θράκης, που αποτελούν οι Τουρκόφωνοι (όχι τουρκογενείς, όπως λέει ο κάθε ηλίθιος ειδήμων, Τούρκοι δεν υπήρξαν ποτέ στην Θράκη, πρίν απο την ανταλλαγή των πληθυσμών λεγόντουσαν όλοι τους Osmanli, Οσμανλήδες), οι Πομάκοι και οι Γύφτοι (όχι Ρόμα ή Ρομά, όπως παπαγαλίζουν οι συνάδελφοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απο την Ευρώπη του Ηγεμόνα, κι’ αυτό, γιατί έτσι ο ονομάζοναι οι ίδιοι, Γύφτοι ή Γιούφτοι) και την πολιτική, οικονομική και πολιτιστική διείσδυση της Τουρκίας στην περιοχή. Η πολιτική αυτή συντονίζεται απο το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, μια σφηκοφωλιά, που απασχολεί εκατοντάδες υπαλλήλους, οι περισσότεροι των οποίων είναι μέλη τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, μην ξεχνάμε και τις στρατιές των τοπικών ρουφιάνων, που έχουν στην διάθεσή τους. .
Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής είναι λοιπόν το σημείο επαφής και ο κεντρικός συντονιστής των δραστηριοτήτων των χοτζάδων και μουφτήδων (που ελέγχουν εκτός απο τους τουρκόφωνους και τους Πομάκους και Γύφτους της Θράκης), του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολείων, διαφόρων άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μεντρεσέδων κ.λπ., των διαφόρων μουσουλμανικών συλλόγων, των τουρκόφωνων Μαζικών  Μέσων, των Δημάρχων και Κοινοταρχών όλων των μουσουλμανικών οικισμών της περιοχής και της οικονομίας. .
Καταλυτικό ο ρόλο στην δημιουργία ενός αποσχιστικού ή αυτονομιστικού κινήματος στην Θράκη παίζει και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu – ABTTF), μια ΜΚΟ (NGO), που έχει αποκτήσει έναν Special Consultative Status with UN  – ECOSOC, είναι μέλος της Federal Union of European Nationalities (FUEN) και μέλος της Fundamental Rights Platform (FRP) of the European Union Agency for Fundamental Rights. Οι ασχολούμενοι με το θέμα μειονότητες θα γνωρίζουν ασφαλώς, ότι οι οργανώσεις αυτές, ιδιαίτερα η κρυπτοφασιστική FUEN, είναι αυτές που πρωτοστατούν σε αποσχιστικά κινήματα στις χώρες του πρώην Ανατολικού Συνασπισμού. .
Για τους διαφόρους τομείς όπου δραστηριοποιείται, η ABTTF απασχολεί μια σειρά απο ομάδες εργασίας, όπως η Μόνιμη Διεθνής Γραμματεία, η Ομάδα Εργασίας Πολιτικών Ζητημάτων και Λόμπι, η Ομάδα Εργασίας για Πολιτιστικά και Εκπαιδευτικά Ζητήματα και η Οιμάδα Εργασίας για Κοινωνικά και Αθλητικά Ζητήματα.
Τα κεντρικά γραφεία της στην Γερμανία είναι
Federation of Western Thrace Turks in Europe
Wemerstr. 2, 58454 Witten, Germany, Tel.: +49 (0) 2302 91 32 91

Στις Βρυξέλλες

Εκτός απο την ABTTF η Τουρκία έχει δημιουργήσει για τους Μουσουλμάνους της ελληνικής Θράκης και πάνω απο 30 συλλόγους με ονόματα όπως «Πολιτιστικός Σύλλογος Συμπαράστασης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (Bati Trakya Türkleri Dayanisma Dernegi), που τους βρίσκουμε με κάποιες παραλλαγές όπως «Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», «Αθλητικός και Εκαιδευτικός Σύλλογος Τούρκων Δυτικής Θράκης» κ.λπ. σε όλες τις μεγαλύτερες τουρκικές πολεις και το εξωτερικό: Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ολλανδία, Ανγγλία, Σουηδία, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία και ιδιαίτερα στην Γερμανία, όπου ζούν περίπου 30.000 Μουσουλμάνοι απο την ελληνική Θράκη. Αναφέρω μερικούς: BATTAM, Bursa B.T.T.D.D., Zeytinburnu B.T.T.D.D., Witten B.T.T.D., Duisburg B.T.T.E.S.D., Kelsterbach B.T.T.D. και δεν συμμαζεύεται.  Σκοπός των συλλόγων αυτών είναι η τουρκοποίηση όλων των Μουσουλμάνων, δηλαδή των τουρκόφωνων, των Πομάκων και των Γύφτων, η κατήχηση τους με το δόγμα του Τουρκισμού, η δημιουργία της συνείδησης, ότι ανήκουν σε μια τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα που καταδιώκεται και υφίστατι διακρίσεις απο το ελληνικό κράτος, τέλος η δημιουργία μιας εχθρότητας απέναντι σε κάθε τι ελληνικό. Να αναφέρω επίσης, ότι όλα αυτά τα ιδρύματα χρηματοδοτούνται πλουσιοπάροχα απο κονδύλια τουρκικών υπουργείων και μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες και τα ελέγχουν απόλυτα.

Επίλογος

Νομίζω ότι αυτά αρκούν για να δείξουν, ότι η Ελλάδα στο θέμα της ελληνικής Θράκης έχει χάσει το παιχνίδι και ότι η τουρκοποίηση των Μουσουλμάνων και η δημιουργία ενός αυτονομιστικού κινήματος έχουν προ πολλού περάσει απο το λεγόμενο Point of No Return. Στην Θράκη έχει διαμορφωθεί μια απόλυτα διαθρωμένη τουρκική κοινωνία, που ακούει και υπακούει μόνο στους δικούς της ανθρώπους. Ο Κωνσταντίνος Θρακιώτη στην εργασία που ανέφερα παραπάνω (βλέπε και την υποσημείωση) έδειξε πεντακάθαρα, ότι η Θράκη πληρεί όλα τα απαραίτητα «δομικά στοιχεία» ενός κράτους, έχει δηλαδή εναν Ενιαίο, συμπαγή και αδιαίρετο γεωγραφικό χώρο, μια Οργανωμένη Διοίκηση ή ένα σύστημα αυτοδιοίκησης, ένα Υποτυπώδες σύστημα οικονομίας ή Τραπεζικό σύστημα, ένα Υποτυπώδες έστω σύστημα Υγείας, ένα Οργανωμένο σύστημα Παιδείας και μια Κοινή ιστορική και εθνική συνείδηση των πολιτών του. .
Και όλα αυτά κάτω απο τα …τυφλά μάτια των τοπικών αρχών (όπως και τα μάτια της Αθήνας, που δεν βλέπουν πέρα απο την Πλατεία Συντάγματος) ή, για την ακρίβεια, με την βοήθεια του ελληνικού κρατους, οι ταγοί του οποίου, οπου βρεθούν κι’ όπου σταθούν, ονομάζουν οι ίδιοι τους Μουσουλμάνους Τούρκους ή, το πολύ πολύ, και τις τρείς μουσουλμανικές μειονότητες μια «Μουσουλμανική Μειονότητα», αλλά και με το συγχρονιστικο νομοσχέδιο για την τοπική Αυτοδιοίκηση «Καλλικράτης» και χωρίς προφανώς να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν την εθνική ιδιαιτερότητα της Θράκης, παραχώρησαν το δικαίωμα «σε φανατικούς τουρκόφρονες, πιστούς υπηρέτες του εκτουρκισμού της Θράκης, να αναλάβουν την τοπική αυτοδιοίκηση» (Κωνσταντίνος Θρακιώτης), που οδηγεί στην αυτονομία. Που θα ανακηρύξουν, όταν η Άγκυρα θεωρήσει, ότι το πράγμα ωρίμασε. .
Δεν άκουσαν αυτοί οι μαργαρίτες της πολιτικής κάτι για προβλήματα που δημιούργησε η αποκέντρωση (“Devolution”) που ξεκίνησε η Μεγάλη Βρετανία την δεκαετία του 1990, τις αποσχιστικές δυνάμεις στην Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία, που τώρα ζητούν περισσότερη αυτονομία ή ακόμα και ανεξαρτητοποίηση (γράφω παραπάνω). Τι λένε για τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, το κόμμα του οποίου «Οικολόγοι Πράσινοι» μαζί με το γερμανικό πρασινο κόμμα “Bündnis 90/Die Grünen” συνεργάζεται στενά στο Ευρωκοινοβούλιο με το κόμμα “European Free Alliance” («Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία»), μέλος της οποιας είναι το κόμμα «Ουράνιο Τόξο» στην Φλώρινα και άλλα τέτοια κόμματα, που δραστηριοποιούνται για την αυτονόμιση της Σικελίας, της Ανταλουσίας, του Πιρίν, της Μαγιόρκας κ.λπ.. Δεν είδε κανείς τους τον χάρτη της Ευρώπης, που δημοσίευσε αυτή η “European Free Alliance”, και ο οποίος απεικονίζει τις περιοχές,  όπου ακτιβιστές δραστηριοποιούνται στην δημιουργία αποσχιστικών και αυτονομιστικών κινημάτων; Και στον οποίο στην Ελλάδα είναι μαρκαρισμένη η Μακεδονία και η Θράκη θα προστεθεί σύντομα, αν δεν κάνουν κάτι;

ΠΗΓΗ http://amphiktyon.org/?p=7170

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: