ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Το νέο Μνημόνιο διαγράφει και κάθε διεκδίκηση έστω και με τη μορφή συμψηφισμού το γερμανικό χρέος από τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο

Posted by lykofron στο 22/02/2012

H ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (29/2/12) ΓΡΑΦΕΙ:

ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΗ του δικαιώματος της Ελλάδας να διεκδικήσει έστω και με τη μορφή συμψηφισμού το γερμανικό χρέος από τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο προβλέπει το νέο Μνημόνιο που ψήφισε πριν από μία εβδομάδα η Βουλή. Όπως αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», με ρητή διάταξη, που αποτελεί εθνική ντροπή, κατεδαφίζεται κάτι εξόχως σημαντικό και για την Ιστορία αυτού του τόπου: η δυνατότητα της Ελλάδας να πάρει επιτέλους ένα κομμάτι από το τεράστιο χρέος που έχει η Γερμανία απέναντι της. Το σχετικό ντοκουμέντο βρίσκεται στο άρθρο 7 της σύμβασης «χρηματοπιστωτικής διευκόλυνσης του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της Ελληνικής Δημοκρατίας», που αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Όλες οι καταβολές που πρέπει να γίνουν από το επωφελούμενο κράτος-μέλος (δηλαδή την Ελλάδα) θα γίνουν σε ευρώ και χωρίς συμψηφισμό ή προβολή ανταπαίτησης, ελεύθερες και απαλλαγμένες από χωρίς κρατήσεις φόρους, προμήθειες και άλλες χρεώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης». Έτσι, γίνεται σαφές ότι η χώρα μας ρητά και κατηγορηματικά χάνει κάθε δικαίωμα να προβάλει την εύλογη ανταπαίτηση που έχει προς τη Γερμανία για καταβολή αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με την «κυριακάτικη δημοκρατία» μάλιστα, όλα αυτά λαμβάνουν χώρα την ίδια ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επιστημονική και νομική έρευνα από Έλληνες ιδιώτες προκειμένου να εντοπίσουν αδιάψευστα ντοκουμέντα τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα έχει βάσιμες απαιτήσεις έναντι των Γερμανών. Στο πλαίσιο αυτό η έρευνα επικεντρώνεται στην αναζήτηση ενός έγγραφου, από το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες, προκύπτει ότι ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει τον νομικό χαρακτήρα του κατοχικού δανείου και είχε δώσει εντολή να αρχίσει η διαδικασία εξόφλησης του. Η επιβεβαίωση ενός τέτοιου εγγράφου θα ήταν η καλύτερη απόδειξη υπέρ των ελληνικών διεκδικήσεων και του δικαιώματος της χώρας μας για την αποπληρωμένου γερμανικού χρέους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Γερμανία μας χρωστάει περισσότερα απ’ όσα εμείς. Διότι η ιστορία του αναγκαστικού δανείου στους ναζί το 1942, μαζί με τους τόκους, έχει φτάσει πια τα 72 δισ. ευρώ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσό έχει καταγραφεί σε εφημερίδες της Γερμανίας, που έχουν κάνει τους σχετικούς «ψύχραιμους» υπολογισμούς, ως αυτό που μπορεί να διεκδικήσει η Ελλάδα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΛΥΚΟΦΡΩΝΑ: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Το νέο Μνημόνιο διαγράφει και κάθε διεκδίκηση έστω και με τη μορφή συμψηφισμού το γερμανικό χρέος από τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο”

  1. […] Λυκόφρων 0 /* […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: