ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

Κέντρα λαθρομεταναστών: τα «Ναι», τα «Όχι» και τα υποψήφια στρατόπεδα

Posted by lykofron στο 01/04/2012

 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΛΥΚΟΦΡΩΝΑ: ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΗΛΑΔΗ  ΣΤΕΓΑΣΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΙ ΑΦΡΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΡΩΤΩ  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΑ ; ; ;  ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ; ; ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥΒΟΛΑ. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ; ; ;

Ναι, υπό προϋποθέσεις από την Κεντρική Μακεδονία, Όχι από την Θράκη και τη Θεσσαλία  «Ναι», υπό προϋποθέσεις είπε το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας στα κέντρα κλειστής φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η ΠΕΔ τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ των πολιτικών αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, «μία από τις οποίες είναι και η λειτουργία προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σε φυλασσόμενους και καλά οργανωμένους χώρους». Αναγνωρίζει, επίσης, ότι το μέτρο της φιλοξενίας σε τέτοιους χώρους μέχρι την επαναπροώθησή τους είναι παγκοσμίως από τα ενδεδειγμένα μέτρα που ήδη συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Ωστόσο, η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας τονίζει ότι η επιλογή των χώρων λειτουργίας τέτοιων εγκαταστάσεων να γίνει έπειτα από ειλικρινή και εξαντλητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και να ληφθεί μέριμνα ώστε να έχουν μηδενική όχληση, κάτι που αφορά τόσο στην απόσταση τους από τις κατοικημένες περιοχές, όσο και στη φύλαξη τους. Ζητάει επίσης, την εξυπηρέτηση κάθε ανάγκης των κέντρων (σε προσωπικό, τροφοδότησης, εξοπλισμό) από τις τοπικές δυνάμεις. Τέλος, σημειώνει ότι «ένα τόσο σοβαρό θέμα προωθείται με πολύ γρήγορες διαδικασίες, κάτι που δημιουργεί ανησυχία για προχειρότητες και λανθασμένες κινήσεις» και ότι «για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε ενώπιον ασφυκτικών προθεσμιών και με απειλές για τη χώρα εάν δεν ληφθούν σύντομα αποφάσεις».
«Όχι» στη δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας λαθρομεταναστών είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση στην οποία μετείχαν και δήμαρχοι της Θεσσαλίας. Όπως υπογραμμίζεται στην σχετική απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι αντίθετο στο σχέδιο που ανακοινώθηκε από το υπουργείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των παράνομων μεταναστών και δεν προτίθεται να υποδείξει κανένα χώρο στην Θεσσαλία προς την κατεύθυνση αυτή καθώς κανένας χώρος δεν είναι διαθέσιμος. Ενώ επισημαίνει ότι για να λυθεί το πρόβλημα χρειάζεται μία ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι και όλοι οι παρόντες στην συνεδρίαση δήμαρχοι της Θεσσαλίας, που πήραν τον λόγο, κατέστησαν σαφές ότι στους Δήμους τους δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι. Τα υποψήφια στρατόπεδα βρίσκονται
– 13 στο Νομό Έβρου στις περιοχές Καρωτή, Χελιδώνα, Μεταξάδες, Καστανιές, Νεοχώρι, Βρυσικά, Κήποι και Ασημένιο
– 3 στο Νομό Θεσσαλονίκης στις περιοχές Θέρμη, Διαβατά και Λαγκαδίκια.
– 3 στο Νομό Αττικής, 1 στην Κερατέα και 2 στην Πάρνηθα.
– 3 στο Νομό Σερρών στις περιοχές Κερδύλλια, Αχλαδοχώρι και στον Πεντάλοφο.
– 2 στο Νομό Ημαθίας στο Λιανοβέργι και την Αλεξάνδρεια.
– 2 στο Νομό Κοζάνης στην Εράτυρα και τη Νεάπολη και
– 2 στο Νομό Δράμας στο Καλλίφυτο και την Ξερόβρυση
Τα υπόλοιπα υποψήφια στρατόπεδα βρίσκονται στις περιοχές
– Αρμένοι Ρεθύμνου
– Άγιος Νεκτάριος, Κως
– Χτένι Καλλίστης στη Ροδόπη
– Καρδίτσα
– Σκύδρα Πέλλας
– Βροσίνα Ιωαννίνων
– Πρέβεζα
– Βεύη Φλώρινας και Κωσταράζι Καστοριάς
Αυτοψία στα στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης
Στο νομό Θεσσαλονίκης τα υποψήφια στρατόπεδα βρίσκονται σε Θέρμη, Διαβατά και Λαγκαδίκια. Ωστόσο η λίστα φαίνεται πως συντάχθηκε στο πόδι καθώς 2 από τα 3 στρατόπεδα είναι ενεργά! Στην Θέρμη υποδεικνύεται το 562 τάγμα πεζικού, στο δρόμο προς Βασιλικά. Στη δεξιά πλευρά του δρόμου βρίσκονται οι κατοικίες των στρατιωτικών, και απέναντι βρίσκεται το στρατόπεδο. Συνωστισμός στρατοπέδων στον Έβρο Η συντριπτική πλειοψηφία των στρατοπέδων που ανακοινώθηκαν βρίσκεται στην Β. Ελλάδα. Τα 13 στην περιοχή του Έβρου.  Αντίθετος στην δημιουργία κέντρων λαθρομεταναστών εμφανίστηκε μιλώντας στο ΡΘ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης. Αν τα κέντρα ήταν έργα ανάπτυξης, όπως παρουσιάζονται, τότε θα τα ζητούσαν όλοι πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Ο υπουργός προστασίας του πολίτης μίλησε για 3 κέντρα μεταναστών σε κάθε περιφέρεια. Στην δική μας λειτουργούν ήδη δύο τόνισε. Χρυσοχοΐδης: Κίνδυνος αποχώρησης από την Συνθήκη Σένγκεν Το θέμα των παράνομων μεταναστών θα αντιμετωπιστεί με τρόπο ανθρώπινο, αλλά αποτελεσματικό, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας. Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι υπάρχει συμφωνία με τη ΝΔ για το θέμα της αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστών, παραδέχθηκε ότι η χώρα δέχεται πιέσεις για αποχώρηση από τη Συνθήκη Σένγκεν και τόνισε ότι είμαστε όλοι υπόλογοι για την υγειονομική βόμβα από τη συσσώρευση τόσων ανθρώπων.
Ειδικά για τη Συνθήκη Σένγκεν ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας θα σημάνει επιστροφή στο ’70. Είναι υποκριτικό και απάνθρωπο να μιλάμε για εκμετάλλευση και εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εκτιμώντας ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να ζουν στην Αθήνα παράνομα περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Ο κ. Χρυσοχοϊδης επανέλαβε ότι θα προχωρήσει η δημιουργία χώρων κράτησης -που θα έχουν κλειστή περίφραξη- όπου θα παρέχονται στέγη, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ θα λειτουργούν χώροι άθλησης αλλά και λατρευτικοί χώροι. (ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ)
Όπως τόνισε, μετά από δύο-τρεις μήνες οι παράνομοι μετανάστες θα φεύγουν από αυτούς τους χώρους με αποκλειστικό προορισμό την πατρίδα τους. Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες κατοίκων, κυρίως της επαρχίας, κατά της δημιουργίας κλειστών κέντρων κράτησης αναρωτήθηκε «τι είναι τελικά πιο επικίνδυνο, να κυκλοφορούν στους δρόμους ή να φυλάσσονται με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και ορατό το διάστημα επιστροφή τους στην πατρίδας;» Η σκούπα ξεκίνησε Εφόσον τα πρώτα κέντρα θα γίνουν σε λιγότερο από 30 μέρες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ήδη δώσει εντολή να ξεκινήσει η επιχείρηση «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, έχουν δοθεί εντολές να δημιουργηθούν συνεργεία ελέγχου, τόσο ένστολων όσο και της ασφάλειας, ενώ οι βάρδιες θα είναι όλο το 24ωρο.

ΠΗΓΗ http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/2979/83/lang,el/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: