ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ

Posted by lykofron στο 03/06/2009

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙΠολλοί πιστεύουν ότι το μοναδικό οικολογικό κίνημα είναι αυτό των «οικολόγων πρασίνων», όμως κάνουν λάθος γιατί υπάρχουν και άλλοι πραγματικοί οικολόγοι όπως ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ με τον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΦΩΣ, και την ιστοσελίδα http://www.oikologoi.gr/

Ο Παπανικόλας είναι πραγματικός αγωνιστής της οικολογίας και στις κρυφές δημοσκοπήσεις πιάνει 2,3 – 2,6%, απέχοντας μια ανάσα από την ευρωβουλή και έχει ως σύνθημα την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ που είναι αναγκαία.

Ας σκεφτούμε ποιον θέλουμε στην Ευρωβουλή να δίνει τους αγώνες για την Ελλάδα; Τον Τρεμόπουλο και την παρέα του, οι οποίοι με τον μανδύα της οικολογίας προσδοκούν να πάρουν την ψήφο μας ή τους προαναφερθέντες πραγματικούς οικολόγους;

Αλλά ας δούμε ποίοι υποστηρίζουν τους οικολόγος πράσινους και τον κ. Τρεμόπουλο:

Α. Χρήμα από τους τραπεζίτες

Όπως αποκάλυψε το τρωκτικό (βλέπε σχετικές αναρτήσεις: http://troktiko.blogspot.com/2009/05/marfin.html και http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_4711.html), ο Βγενόπουλος και η Marfin έχουν αποδεδειγμένα, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι Οικολόγοι Πράσινοι, πάρει 6 ολοσέλιδες καταχωρήσεις εντός του 2008 και του 2009 στην ΕΠΙΣΗΜΗ εφημερίδα του κόμματος, την Πράσινη Πολιτική (κι ας λέει ο εκδότης ότι δεν είναι επίσημη, πώς γίνεται 16 σελίδες να γράφουν ψηφίστε Οικολόγους Πράσινους και να μην είναι επίσημη;). Το αντίτιμο από αυτές τις καταχωρήσεις είναι 20.000 Ευρώ, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να εισπράττουν. Η δε σελίδα της εφημεριδούλας που κυκλοφορεί σε 3.000 αντίτυπα χρεώθηκε στην Marfin από τους Οικολόγους Πράσινους 4.000 Ευρώ, όσο περίπου εισπράττει για μια σελίδα (χωρίς το αγγελιόσημο και το ΦΠΑ) μια σαββατιάτικη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας.

Β. Κρατικές χρηματοδοτήσεις

Σύμφωνα με το http://olympia.gr/2009/04/05/greekblock/). ο κ. Τρεμόπουλος ισχυρίζεται ότι έχει πολύ μικρό εισόδημα. Είναι όμως επαγγελματικό στέλεχος (αντιπρόεδρος) της «Αντιγόνης», (μια μη κυβερνητικής οργάνωσης) που ρουφιανεύει την Ελλάδα στους διεθνείς οργανισμούς για περιστατικά βίας και ρατσισμού και η Αντιγόνη ακόμη και ασημαντότατα θέματα τα κάνει κολοσιαία… Η εν λόγω οργάνωση χρηματοδοτείται, σύμφωνα με το στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, με 180.000 Ευρώ τον χρόνο από κρατικούς πόρους για να κάνει διάφορα projects (http://olympia.gr/2009/04/05/greekblock/). Οι υπολογισμοί όμως που έκανε ένας προσεκτικός αναγνώστης δείχνουν έσοδα 350.000 Ευρώ τον χρόνο, εκ των οποίων 120.000 κρατικοί πόροι από το υπουργείο Απασχόλησης (http://greekblock.blogspot.com/2009/04/blog-post_3526.html)….

Γ. Κρατικές χρηματοδοτήσεις – Χρυσόγελος

Ο τρίτος υποψήφιος για τις ευρωεκλογές των Οικολόγων Πράσινων, ο Νίκος Χρυσόγελος είναι επί σχεδόν 20 χρόνια πρόεδρος στην περιβαλλοντική οργάνωση ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ενώ επί πολλά χρόνια ήταν και πρόεδρος στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ SOS. Και οι δύο οργανώσεις υπήρξαν από τις αγαπημένες του πρώην υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος τις επιχορηγούσε με σημαντικά ποσά καθ’ όλη την διάρκεια της δεκαετίας του 1990 για να κάνουν περιοδείες στις Κυκλάδες με ένα καΐκι και να «ευαισθητοποιούν» τον κόσμο να διατηρεί καθαρές τις θάλασσες. Τα ποσά που έδινε κάθε χρόνο το ΥΠΕΧΩΔΕ κυμαίνονταν περί τα 70 εκατομμύρια δραχμές, κι αυτό γινόταν χωρίς δημόσια προκήρυξη για να υποβάλουν προτάσεις προγραμμάτων και άλλες ΜΚΟ.

Όμως, οι οργανώσεις του κ. Χρυσόγελου δεν υποστηρίχθηκαν μόνο από τον Λαλιώτη, αλλά και από τον σκληρά καθυβριζόμενο από τους Οικολόγους Πράσινους (για το ξεκάρφωμα;) νυν ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Εντυπωσιάζει η αποδοχή της έκτακτης επιχορήγησης που έδωσε πέρυσι το ΥΠΕΧΩΔΕ σε διάφορες περιβαλλοντικές ΜΚΟ, με το Μεσόγειος SOS να είναι η μόνη οργάνωση που εισέπραξε τα 100.000 Ευρώ, όταν η Greenpeace, το WWF, η Ορνιθολογική και οι φωκάδες απέρρριψαν κάθε χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ… Δείτε: http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=391058.

Μετά από όλα αυτά ας σκεφθούμε ποίους θα ψηφίσουμε….

8 Σχόλια to “ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ”

  1. Δημήτρης said

    Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για τη σελίδα σου και γενικά όλη σου την προσπάθεια. Είναι γνωστοί και οι αγώνες σου και οι γραφές σου. Έχω όμως μία απορία. Έχω ακούσει πως κάποτε κατηγορούσες το ΕΑΡ για πρακτοροκόμμα και για ανθελληνική δράκα. Μάλιστα είχες μπει και στη διαδικασία να αναφέρεις κάποια ονόματα. Κάποιοι από αυτούς που τότε είχες κατηγορήσει, είναι σήμερα υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό; Κάτι άλλαξε ξαφνικά; Νομίζω πως όχι. Αν μη τι άλλο, το ΕΑΡ είναι σήμερα περισσότερο φαιδρό από ποτέ, δεν έχει θέσεις, δεν έχει προτάσεις για τη δικαιοσύνη, την υγεία, την οικονομία, το μεταναστευτικό, την εξωτερική πολιτική κλπ. Μονάχα κάποιες χλιαρές και γενικόλογες ανακοινώσεις χωρίς ουσία. Επειδή έχω ακούσει τα καλύτερα για σένα και έχω και τα βιβλία σου, θα ήθελα μία απάντηση αν δεν σου κάνει κόπο.
    ΝΑ είσαι πάντα καλά και να συνεχίσεις να προσφέρεις στον Ελληνισμό.

  2. Δημήτρης said

    Και για να το ξεκαθαρίσουμε φίλε Στέλιο μιας και δεν το ανέφερα πριν. Το ΕΑΡ ουδέποτε υπήρξε ανθελληνικό κόμμα και ουδέποτε στέγασε πράκτορες και προδότες. Λαμόγια ναί. Ψωνισμένους επίσης. Βαρεμένους και ψυχάκηδες ίσως. Λοφία οπωσδήποτε. Ουφολάγνους και εψιλονιστές βεβαίως. Όχι όμως πράκτορες και προδότες.
    Σε χαιρετώ και πάλι.
    Δ.

    • lykofron said

      ΚΑΙ ΕΔΩ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΜΗΔΗ «Εκείνο που προέχει αυτές τις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι την κάλπη είναι να αποτρέψουμε την ψήφιση των οικολόγων πρασίνων γιατί όπως φαίνεται αυτό το κόμμα στοχεύει να αντικαταστήση το κόμμα των σκοπιανών (ουράνιο τόξο). Επομένως καλύτερα να πάνε οι ψήφοι όσων θέλουν να ψηφίσουν οικολόγους στο ΕΑΡ ή στους οικολόγους του Παπανικόλα. ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΚΡΕΙΤΟΝ. ΛΥΚΟΦΡΩΝ»

  3. polymidis said

    Λυκόφρωνα διαβάζοντας το άρθρο σου θέλω να σε πληροφορήσω (δεν γνωρίζω εάν είσαι πληροφορημένος)για τους «αμεσοδημοκράτες» όπως αυτοαποκαλούνται του ΕΑΡ(συγκεκριμένα η ηγεσία τους του τελευταίου έτους)ότι όση σχέση έχουν αυτοί με τη δημοκρατία άλλο τόσο έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Μάλιστα το έχουν αποδείξει κιόλας. Δες τις συνεδριάσεις της κεντρικής επιτοπής του ΕΑΡ των τελευταίων ετών και πόσοι έχουν αποχωρήσει αγανακτισμένοι. Μάλιστα δεν επέτρεψαν σε συνεδριάσεις της κεντρικής επιτροπής τους ούτε να διαβαστεί το κείμενο της παραίτησης μελών του πολιτικού συμβουλιου. Τους φίμωσαν και κατόπιν τους διέσυραν. Εαν αυτή είναι η αμεσοδημοκρατία τους να τη βράσω… Για να το «παίξουν» κάποιοι αμεσοδημοκράτες πρέπει πρώτα να είναι δημοκράτες… Παρασύρουν μάλιστα και εκθέτουν ανθρώπους αγνούς με καλές προθέσεις. Τελικά μου φαίνεται οτι οποιοδήποτε πρόθεμα στη λέξη δημοκρατία μάλλον εννοεί την περιστολή της. Όσο για το κανάλι «τηλεφώς» πολές φορές ξεπερνά τα όρια του γελοίου. Συμπερασματικά λοιπόν σου τονίζω ότι οι ιδέες φθείρονται όταν κοινωνούνται από ανθρώπους που δεν εμπεριέχουν το κριτήριο της ποιότητας στις πράξεις τους. Προσοχή λοιπόν καθότι η προβολή εκ μέρους σου τέτοιων καταστάσεων θα εκθέσει και εσένα τον ίδιο…
    Φιλικά
    ΠΟΛΥΜΗΔΗΣ

    • lykofron said

      Εκείνο που προέχει αυτές τις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι την κάλπη είναι να αποτρέψουμε την ψήφιση των οικολόγων πρασίνων γιατί όπως φαίνεται αυτό το κόμμα στοχεύει να αντικαταστήση το κόμμα των σκοπιανών «ουράνιο τόξο». Επομένως καλύτερα να πάνε οι ψήφοι όσων θέλουν να ψηφίσουν οικολόγους στο ΕΑΡ ή στους οικολόγους του Παπανικόλα. ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΚΡΕΙΤΟΝ. ΛΥΚΟΦΡΩΝ

  4. Τό κακό είναι ότι ή κυρία Μαρίκα ή πλύστρα, η κυρία Μελπομένη ή περιπτερού καί ό κύριος Βαγγέλης ο ταβερνιάρης, δέν μπαίνουν στό ιντερνέτ γιά νά τά γνωρίζουν αυτά. Καί επειδή οί ώς άνω αντιπροσωπεύουν τό 80% τών Ελλήνων πολιτών, υπολογίστε καί τό αποτέλεσμα.-

  5. Καί επαναλλαμβάνω ότι τό παπαδαριό δέν τό τρομάζουν τά παρατσούκλια. Γράφετε τά ονόματά σας νά χεστούνε!:!

Σχολιάστε