ΛΥΚΟΦΡΩΝ

ΤΑ ΜΕΛΕΤΑΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ

ΠΟΣΟ ΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

Posted by lykofron στο 27/10/2009

Είναι (σχεδόν) σε όλους μας γνωστό ότι η ελληνική πολιτεία από τους φόρους που εισπράτει ένα σημαντικό ποσοστό το διαθέτει στη ορθόδοξη εκκλησία και μόνον (δηλαδή δεν χρηματοδοτεί ούτε άλλα χριστιανικά δόγματα ούτε άλλες θρησκείες). Αυτό σημαίνει ότι ένα ποσοστό π.χ.  10% (κατά δική μου αυθαίρετη εκτίμηση γιατί δεν μας το ανακοινώνουν επίσημα) των φόρων που πληρώνουμε  εκχωρούνται στην ορθόδοξη εκκλησία και μας το εισπράτουν ΒΙΑΙΩΣ, αφού δεν μας ρωτάνε αν θέλουμε να πληρώσουμε για την ορθόδοξη εκκλησία. Τα χρήματα αυτά αποτελούν την μισθοδοσία του ιερατείου της ορθόδοξης εκκλησίας π.χ. 12.000 άτομα (κατά δική μου αυθαίρετη εκτίμηση γιατί δεν υπάρχει επίσημη αναφορά), επισκευές ι. ναών και μοναστηρίων, για νέα έργα π.χ. νέο αρχιεπισκοπικό μέγαρο κλπ. Ακόμα και από τα χρήματα των πακέτων στήριξης της Ε.Ε. διαθέτουν χρήματα…..
Φίλοι Συνέλληνες, ο χωρισμός κράτους εκκλησίας, όρος απαραίτητος για την πρόοδο της Ελλάδας, μπορεί να προωθηθεί με την δικαστική διεκδίκηση της επιστροφής, του αναλογούντα ποσού από τις άμεσες και έμμεσες κρατικές δαπάνες υπέρ των θρησκευμάτων για όσους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε τέτοιες δαπάνες, πράγμα που το επιβάλλει η συνταγματική διάταξη για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Αν λοιπόν δικαστήριο ελληνικό ή ευρωπαϊκό δεχτεί προσφυγή διεκδίκησης επιστροφής ποσού, μετά από την ενδεχόμενη απόρριψη του Υπουργού, πιθανότατα θα ανοίξει ο δρόμος για νόμο που θα προβλέπει προαιρετική φορολόγηση υπέρ θρησκευμάτων, όπως στη Γερμανία, και έτσι μπορεί να επιταχυνθεί η πορεία προς τον χωρισμό κράτους – εκκλησίας. Μια τέτοια κίνηση μπορεί να αρχίσει με ομαδικές αιτήσεις προς τον υπουργό οικονομικών για υπολογισμό των αναλογούντων άμεσων και έμμεσων εξόδων υπέρ θρησκευτικών δογμάτων και την επιστροφή σε καθένα από αυτούς που το ζητούν του αναλογούντα ποσού.
Ένας φίλος μας (Οδυσσεύς Επικουρίδης epikouros2004@gmail.com) μας προτείνει να οργανωθούμε και να ζητήσουμε την απαλλαγή μας από το πραγματικό ποσοστό που αντιστοιχεί στην επιδότηση της ορθόδοξης εκκλησίας υπογράφοντες μια επιστολή (π.χ. ανά 10 ή 100 άτομα) σύμφωνα με το κάτωθι υπόδειγμα (το οποίο σας παραθέτω αυτούσιο). Το κείμενο της επιστολης είναι ένα σχέδιο κειμένου σχετικό με την πρόταση του κ. Σωκράτη Σιδηρόπουλου για την αρχική συγκέντρωση υπογραφών. Η σύνταξη ενός καλύτερου σχετικού κείμενου από ένα νομικό επιτελείο αποτελεί την καλύτερη εκδοχή. Πρέπει όμως να διακινηθεί οργανωμένα από ένα κέντρο σε όλη την χώρα και να τύχει της μέγιστης δημοσιότητας για την μεγιστοποίηση του αποτελέσματος. Η υποστήριξή του από επωνύμους και μαζικές οργανώσεις θα συμβάλλει πολύ στην προώθηση του ζητήματος.
……………………………………………………………………….
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς: Τους κ.κ.
κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας
κ. Πρωθυπουργό,
κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ.κ. Αρχηγούς κομμάτων,
κ.κ. Υπουργούς της Ελληνικής Κυβέρνησης
κ.κ. Έλληνες Βουλευτές-Ευρωβουλευτές
Τα Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων

Κοιν : ΜΜΕ, συνδικαλιστικές-επιστημονικές Οργανώσεις

ΘΕΜΑ: ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η θρησκεία, κατά το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και κατά τις υπερισχύουσες διεθνείς διατάξεις για τα ατομικά δικαιώματα, αποτελεί δικαίωμα και όχι υποχρέωση και επομένως επειδή το κράτος υλοποιεί συλλογικές υποχρεώσεις και δικαιώματα των πολιτών, δεν επιτρέπεται ούτε άμεσα αλλά ούτε και έμμεσα, ο εξαναγκασμός του πολίτη να χρηματοδοτεί οποιοδήποτε θρησκευτικό δόγμα μέσω των προς το κράτος υποχρεώσεων του, δηλαδή του πολίτη που για οποιονδήποτε λόγο δεν επιθυμεί, είτε αποδέχεται την επικρατούσα θρησκεία, είτε άλλο δόγμα, είτε δεν αποδέχεται θρησκευτικά δόγματα, χωρίς μάλιστα υποχρέωση αποκάλυψης των όποιων θρησκευτικών-φιλοσοφικών επιλογών του.

Οι οποιεσδήποτε υπέρ θρησκειών δαπάνες, εφόσον η θρησκεία αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμα και όχι υποχρέωση, πρέπει να βαρύνουν αποκλειστικά τους πιστούς της κάθε θρησκείας, που θα πρέπει μάλιστα να δηλώνουν ότι το επιθυμούν, παράλληλα με την πλήρη φορολόγηση των θρησκευτικών ιδρυμάτων ιδιαίτερα των διαφόρων επιχειρήσεων τους. Αυτό συμβαίνει στις πιο αναπτυγμένες πολιτισμικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά χώρες της Γης με τις οποίες πρέπει να εναρμονιστεί και η Ελλάδα. Η υπάρχουσα στην Ελλάδα κατάσταση αποτελεί επίσης και απαράδεκτα και αντισυνταγματικά άνιση μεταχείριση των Ελλήνων πολιτών που δεν αποδέχονται το φερόμενο ως θρησκευτικό δόγμα της πλειονότητας των Ελλήνων.

Ζητάμε λοιπόν από την πολιτεία να καθιερώσει την μετά από δήλωση των πολιτών στην φορολογική τους δήλωση την προαιρετική φορολόγηση υπέρ των αντίστοιχων θρησκευτικών δογμάτων και την πλήρη απαλλαγή του κρατικού προϋπολογισμού από δαπάνες υπέρ θρησκευτικών δογμάτων.

Αν δεν καθιερωθεί μέσα σε σύντομο χρονικά διάστημα αυτή η εναρμόνιση της Ελληνικής Πολιτείας με ότι επιβάλετε σε ένα σύγχρονο κοσμικό Ευρωπαϊκό Κράτος, δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε ομαδικά για επιστροφή των αναλογούντων φόρων στην Ελληνική Δικαιοσύνη αρχικά και αν χρειαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή όποιο άλλο Διεθνές Δικαστήριο, παρόλο που αυτό θα εκθέσει την πατρίδα μας διεθνώς , αλλά ίσως αποτελεί μονόδρομο για την προώθησης της μετατροπής της Ελλάδας σε πλήρως κοσμικό Ευρωπαϊκό κράτος.

Την πρόταση υποστηρίζουν:
α/α Ονοματεπώνυμο                                Ιδιότητα                           Επικοινωνία
1
2
3

.

.

 

2 Σχόλια to “ΠΟΣΟ ΦΟΡΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;”

  1. Aπλα περιμενω ν΄ακουσω τον αριθμο…

    • lykofron said

      Ο ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ) ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ, ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ (ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ), ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΧΥΛΕΣ «ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΛΠ.
      ΦΙΛΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟΝ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ:
      ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
      ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ!

Σχολιάστε